Zomerfestival 2023

 • do 31 augustus
 • Hutten bouwen 13:00 - 14:00 uur
 • Hutten bouwen 14:00 - 15:00 uur
 • Bodembeestjes excursie 12:00 - 12:45 uur Geen tickets meer beschikbaar
 • Bodembeestjes excursie 13:00 - 13:45 uur Geen tickets meer beschikbaar
More options available
De Kemphaan

Over de activiteit

Samen vieren we nog een groot feest voordat de zomervakantie voorbij is met het jaarlijkse Zomerfestival!

Het Zomerfestival is voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en hun ouders/verzorgers. Dit jaar is het thema: bosbouwvakkers. Zo noemen we de mol, de bever, de vleermuis, de vos, de specht en de ree.

Word bosbouwvakker tijdens het Zomerfestival, dit is er te doen:

 • Huttenbouwen - Net zoals dieren in het bos een eigen huisje, hutje of holletje maken of bouwen doen mensen dat natuurlijk ook! Zonder zagen en timmeren maar door gebruik te maken van je eigen handen als gereedschap bouw je prachtige hutten.

 • Bodembeestjes excursie - Ga mee op avontuur! Samen met een echte expert gaan je de natuur in en ga je opzoek naar bodembeestjes, als we ze gevonden hebben gaan we samen eens kijken hoe deze beestje wonen en leven! Gaan jullie ook mee?

 • Dierenhuisjes maken - Alle dieren wonen op een andere manier, ook gebruiken die allemaal verschillende soorten materialen. Samen gaan wij onderzoeken hoe dieren een huisje of holletje maken en gaan wij die samen maken!

 • Bouwvakkersriem maken - Dieren hebben hun eigen manier om een huisje te maken maar mensen ook! En om een huisje te maken heb je gereedschap nodig. Samen gaan we een gereedschapsriem maken en wat gereedschap zodat je zelf ook aan de slag kan!

 • Bush Craft - Ook mensen gaan weleens op overlevingstocht door de natuur of het bos. Tijdens deze workshop maak je kennis met de grondbeginselen van bush craft!

 • Bijenkaarsjes rollen - Als je gezien hebt hoe de bijen voor de natuur doen kan je ook gaan kijken wat wij als mensen gebruiken van een bij. Bijvoorbeeld de bijenwas!

 • Voorstelling Petertje – We nemen een kijkje in het huis van timmerman Petertje en zijn logee Muis. Wanneer Muis slaapt kan Petertje verder werken aan het stuk hout dat hij vanmorgen vond. Als dat klaar is, doet hij een wel héél bijzondere ontdekking....!

 • Tas upcyclen – Van oude kleding kan je heel goed iets nieuws maken. Bij het Upcyclecentrum in Almere Haven doen ze heel veel aan upcyclen. Zo kan je van oude producten nieuwe producten maken. Probeer samen met ons eens van een t-shirt een tas te maken bijvoorbeeld! (Wij hebben t-shirts voor iedereen, maar je mag natuurlijk ook een eigen t-shirt meenemen die je niet meer past of gebruikt.)

 • Word een bosbouwvakker - Het bos is de woonplek van allerlei dieren. Ze wonen in holen, nesten, gangen, burchten of hopen. Bij Stad & Natuur leer je hoe ze hun bijzondere huizen bouwen. Op eigen gelegenheid ontdek je het leslokaal op de Kemphaan en het bos doormiddel van een speurtocht. Je koopt de speurtocht vooraf bij de kassa.

Reserveren

We raden je aan vooraf je kaarten te reserveren zodat je zeker weet dat er een plekje voor je is! Let goed op de starttijden van de workshop die je reserveert, zo kun je optimaal genieten van de workshops die je hebt uitgekozen! De workshops Bush Craft en bijenkaarsjesrollen zijn doorlopend. Koop hier wel vast een ticket voor. Kijk ter plekke of je terecht kan of dat je eventjes moet wachten tot er weer een plekje vrij is.

Niet gereserveerde tickets worden ter plekke verkocht. Dit is eventueel met een strippenkaart mogelijk.

 

Locatie

Het Zomerfestival vindt plaats rond het gebouw van Stad & Natuur aan Kemphaanstraat 1. Het wijst zich daar vanzelf of vraag een van de medewerkers. Er is voldoende parkeergelegenheid. Ook met de fiets is de Kemphaan goed te bereiken.

Kemphaanstraat 1, 1358 AD Almere.

Locatie

Kemphaanstraat 1 1358 AD Almere

Veilig en snel

Veilig betalen via iDeal

Bekijk leveringvoorwaarden

Locatie

Plan je route
Kemphaanstraat 1 1358 AD Almere
Openingstijden
Werkdagen geopend van 8.30 uur tot 17.00 uur.