Zomerfestival 2022

  • do 25 augustus
De Kemphaan

Over de activiteit

Samen vieren we nog een groot feest voordat de zomervakantie voorbij is met het jaarlijkse Zomerfestival! Het Zomerfestival is voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en hun ouders/verzorgers. Dit jaar is het thema: de zintuigen van de wolf en jezelf. De hele zomervakantie staat bij Stad & Natuur in het teken van de wolf.
 
Stel je voor...
Je loopt flierefluitend door het bos. Met een Roodkapje op en een mandje in je hand ga je op weg naar grootmoeders huisje, midden in het bos. Wat zie je daar nou in het begin van het bos staan? Het is een wolf! Je vraagt je een hoop af over de wolf:
“Waarom heeft de wolf zulke grote poten?”
Zodat de wolf beter kan voelen!
“Waarom heeft de wolf zulke grote oren?:”
Dan kan de wolf je beter horen!
“Waarom heeft de wolf zo’n grote bek?”
Dan kan de wolf beter proeven!
“Waarom heeft de wolf zo’n grote snuit?”
Dan kan de wolf beter ruiken!
“Waarom heeft de wolf zulke grote ogen?:”
Daarmee kan de wolf beter zien!
“Hoe kan het dat de wolf nooit struikelt?”
Omdat hij een heel goed evenwicht heeft!
 
Wat is er te doen?
Prikkel je zintuigen!
- 2 keer speelt theatermaker Harro van Lien de voorstelling 'de wolf is terug!' Tijden worden later bekend gemaakt. (Gratis)
- Maak een wolvenmasker of een rood kapje bij Elly voordat je het bos in gaat. (1 strip of toegangsbewijs)
- Hoor naar de verhalen van verhalenverteller Roel van Rijnsoever of de prachtige boeken die Willy van Ede voorleest. (gratis)
- Voel in verschillende voelvakken de natuur. Wat denk je dat je in je hand hebt? En doe ook je schoenen uit en loop over het blotenvoetenpad! (gratis)
Ruik de geurzakjes die je zelf gaat maken. Wat vind jij lekker ruiken? De geurzakjes zijn van Tureluur. (1strip of toegangsbewijs)
Proef de appels van sneeuwwitje.. eet je nu een appel of... Ism CitySenses. (1strip of toegangsbewijs)
Kijk eens goed. Welk spoor zie je daar? Onder leiding van Erik Fakkeldij. (1strip of toegangsbewijs)
- Hoe houd een wolf zijn evenwicht? Maak met kunstenaar Michael Graman van Kleur in Cultuur een wolf! (1strip of toegangsbewijs)
 
Ontdek jouw eigen zintuigen in het bos en leer meer over de wolf! In het zintuigenbos op de Kemphaan, tegenover het gebouw van Stad & Natuur aan Kemphaanstraat 1, zijn verschillende boskamers aangelegd. In elke boskamer staat er een zintuig centraal. Laat je zintuigen prikkelen en ontdek hoe jouw tast, horen, proeven, ruiken, zien en evenwicht werken! Houd het evenement in de gaten voor meer informatie over de workshops en activiteiten! We werken samen met Kleur in Cultuur, CitySenses, Erik Fakkeldij, en nog veel meer lokale kunstenaars en workshopleiders!
 
Kosten

Wil je alles doen? Dan kun je voor €6,00 een toegangsbewijs kopen. Je krijgt hiermee toegang tot alle activiteiten en workshops.

Wil je maar een paar activiteiten doen? Een strip kost: €2,00 per strip of €6,00 voor 4 strippen.

 

Locatie

Kemphaanstraat 1 1358 AD Almere

Veilig en snel

Veilig betalen via iDeal

Bekijk leveringvoorwaarden

Locatie

Plan je route
Kemphaanstraat 1 1358 AD Almere
Openingstijden
Werkdagen geopend van 8.30 uur tot 17.00 uur.