Zandsculpturenfestijn

  • za 30 juli
Almeerderstrand

Over de activiteit

Je kent vast die mooie kunstwerken van zand op het strand. Tijdens dit festijn ben jij de kunstenaar en maak je er zelf één. Je leert eerst hoe het moet en gaat vervolgens aan de slag met speciaal beeldenzand. Door het uitsnijden van het zand met professioneel gereedschap maak je een vis, schildpad of een ander figuur. Laat je fantasie de vrije loop. Tip: roep de hulp in van je ouders, je oom en tante, broers, zussen of vrienden en doe het samen! Het mooiste beeld wint een prijs.

Toegang is gratis. De activiteiten zijn op basis van inloop tussen 13.00 en 16.00 uur. De workshop is geschikt voor alle leeftijden.

Win!

Er is ook wat te winnen! Met de #zandalmeerderstrand deel je een foto van jouw kunstwerk op Facebook of Instagram voor dinsdag 2 augustus 12.00 uur. Een vakkundige jury beoordeelt alle inzendingen en kiest de 3 mooiste uit! Dit valt er te winnen:

1) Een heerlijke lunch bij Strandrestaurant Poortdok op Almeerderstrand.

2) Een strandvondstenpakket om zelf nog eens het strand af te speuren

3) Een ticket voor het Zomerfestival op de Kemphaan op 25 augustus.

We reiken de prijzen uit op woensdag 3 augustus om 13.00 uur.

 

Word waterbaas!

Als we op het strand zijn voor een workshop hebben we speciale materialen bij ons waarmee je water kunt meten. Niet de diepte maar de kwaliteit. Het is belangrijk om bij te houden hoe het staat met de waterkwaliteit. Komt er blauwalg voor? Hoeveel E. coli bacteriën bevat het water? Kunnen we wel veilig zwemmen? Je meetgegevens kun je opslaan en bijhouden. Op verschillende plekken in de stad meten Almeerders de waterkwaliteit en al deze gegevens verzamelen en analyseren we. Wil je meer weten? Kijk dan eens op almeremeetwater.nl.

Behalve dat het nuttig is, is het vooral leuk om water te meten. Dus vraag ons naar de materialen om het experiment te doen. Als je het vaker komt doen, dan ontdek je ook verschillen.

Wil je vanuit huis de waterexperimenten doen? Dat kan vanaf nu ook met de doe-kaart van Almere meet water. Je vindt deze op onze website.

Locatie

IJmeerdijk 1B, 1309 BA Almere

Veilig en snel

Veilig betalen via iDeal

Bekijk leveringvoorwaarden

Locatie

Plan je route
IJmeerdijk 1B, 1309 BA Almere
Openingstijden
Houd onze website in de gaten voor meer informatie over de openingsdagen en -tijden.