Winkel

Winterse Wollen Wanten Wandeling

In het bos is een route uitgezet met wollen wanten, volg deze en doe onderweg allerlei opdrachten. Dagelijks op eigen gelegenheid te doen.

Het Vroege Vogelbos
14-01-2018
11:00
17:00
€ 1,00

* Verplichte velden

Uitgebreide beschrijving

Heb jij ze al zien hangen? Wat raar! Wanten die in de bomen hangen in het Vroege Vogelbos? Wat is er aan de hand? Stad & Natuur heeft de jaarlijkse Winterse Wollen Wanten Wandeling uitgezet. Een speurtocht waar met wanten de route wordt uitgezet. Deze speurtocht kan vanaf nu tot en met de voorjaarsvakantie gedaan worden. Dus lekker naar buiten! Je kunt de speurtocht via deze website bestellen en elke dag van de week op eigen gelegenheid lopen.

De gekleurde wanten wijzen de weg en als er een geen schapennummertje bij hangt, hoort er een doe- of denkopdracht bij. Onderweg kom je van alles te weten over de natuur in de winter, bijvoorbeeld hoe verschillende dieren in de winter overleven, welke vogels je ziet, wat er in de winter anders is in het bos, etc.

De opdrachten zijn geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd, soms is de hulp van (groot)ouders misschien nodig. Jongere kinderen vermaken zich met het speuren naar de wanten. Ook staan er leuke weetjes voor papa, mama, opa en oma. Al met al een heerlijke tocht door het bos voor het hele gezin van ca. 2 kilometer, die extra spannend is door het volgen van de verschillende wanten. De route gaat grotendeels over zandpade, het kan glibberig zijn, goed schoeisel is daarom aan te raden. Voor minder validen is de route minder geschikt, buggy’s/kinderwagens met dikke banden kunnen de route wel volgen (alleen zit er één heuveltje die moeilijkheden kan opleveren).

De route begint in de Schaapskooi en is op eigen gelegenheid te doen. Het bijbehorende opdrachtenblad is tegen een kleine vergoeding van € 1,00 verkrijgbaar bij Theeschenkerij het Eksternest of kan gedownload worden via deze website, hiermee krijg je dan ook nog de tweede warme chocolademelk gratis! Theeschenkerij het Eksternest is dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00. Ze zijn gesloten tijdens de Kerstdagen en op Oud- en Nieuwjaarsdag. De route kan dan wel gelopen worden als je het boekje zelf download.