Like Stad & Natuur Almere

Winkel

Wilde Weetjes: geannuleerd

Let op: deze Wilde Weetjes is geannuleerd.

Eindelijk weer een nieuwe Wilde Weetjes! Op 13 oktober gaat het gezinscollege over 'liefde in het dierenrijk, voortplanten en fokprogramma's'

Een gids van Burgers' Zoo komt vertellen over de voortplanting van dieren en hij neemt een paar bijzondere materialen mee. Hoe planten dieren zich voort? Hoe worden de jongen geboren? Hoe werkt dat in een dierentuin? Daarna ga je als gezin een hele gave opdracht doen over een wel heel bijzonder beest, namelijk het Aardvarken.

Burgers' Zoo is de enige Nederlandse dierentuin met Aardvarkens en heeft een bioloog in dienst die verantwoordelijk is voor de populatie aardvarkens van alle Europese dierentuinen. Zij bepaalt dus welk mannetje en vrouwtje met elkaar zullen moeten zorgen voor een nieuwe aanwas aardvarkens. Er wordt dan natuurlijk gekeken naar leeftijd, familie banden, vruchtbaarheid etc. Na het college kruip je in de huid van fok-coördinator en bepaal jij welke aardvarkens met elkaar gaan fokken.

De Wilde Weetjes zijn interactieve colleges voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 7-12 jaar.

13 oktober valt samen met de Archeologie dagen. Daarom is dit weekend ook een gratis speurvel beschikbaar en is er een VR-experience in de panorama-ruimte (beiden gratis)Geannuleerd. We duiken tijdens dit kidscollege in de wereld van de liefde in het dierenrijk, voortplanten en fokprogramma's!
De Oostvaarders
13-10-2019
14:00
15:30