Geannuleerd: Wilde Weetjes de Noordpool

  • zo 5 november
  • Wilde Weetjes de Noordpool
De Oostvaarders

Over de activiteit

Helaas is deze activiteit geannuleerd!

Het wordt bijna winter. Misschien wordt het wel koud in hartje Nederland maar hoe zou het op de Noordpool gaan? Ligt daar al een dikker pak sneeuw, kreunend ijs? 

Wat weet jij eigenlijk van de Noordpool? De naam zegt het al, het ligt in het Noorden. Maar waar is het Noorden precies en hoe weet je dat? En om in het hoge Noorden te komen, hoe kom je daar eigenlijk en hoe deden ze dat vroeger? Vroeger was het een heel avontuur om daar te komen. Met luchtballonnen en sledehonden probeerden avonturiers de Noordpool te bereiken. Wat dit ook gelukt? Wie heeft de Noordpool (als eerste) bereikt en wie niet? Welke dieren en mensen leven er nu en wat is er (klimatologisch) aan de hand met de Noordpool? Tenslotte blikken we nog terug op een poolexpeditie (poolreis) van wetenschappers van enige tijd geleden.

Na de lezing, gaan we in de workshop de Noordpool zo echt mogelijk namaken. We maken gebruik van zoveel mogelijk natuurlijke materialen.

 

Praktische informatie:
Tijd: 14:00 - 15:30 uur
Locatie: Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders - Oostvaardersbosplaats 1
Leeftijd: Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.
Kosten €3,- per deelnemer.
Reserveren: kan via de website door bovenaan deze pagina op 'Kies Ticket' te klikken.  Als er nog plekken beschikbaar zijn is het ook mogelijk om voorafgaand aan de workshop een ticket bij de locatie te kopen. Dit kan per pin of contant. (Het is niet mogelijk om vooraf te reserveren en ter plekke te betalen)

Locatie

Oostvaardersbosplaats 1 1336 RZ Almere

Veilig en snel

Veilig betalen via iDeal

Bekijk leveringvoorwaarden

Locatie

Plan je route
Oostvaardersbosplaats 1 1336 RZ Almere
Openingstijden
Openingstijden: dagelijks van 10.00-17.00 uur.