Like Stad & Natuur Almere

Winkel

Wilde Weetjes: Hoe ontstaan nieuwe soorten?

Let op: workshop gaat niet door ivm ziekte workshopleidster. Excuses voor het ongemak. Met deelnemers wordt contact gezocht over terugbetaling. 

De herfst hangt in de lucht! Een mooie tijd om eens te kijken hoe nieuwe diersoorten ontstaan. Maar om te beginnen legt evolutiebioloog Astrid Groot van de Universiteit van Amsterdam eerst uit wat soorten eigenlijk zijn. En hoe zit het met eigenschappen en dna? Doormiddel van proefjes en verhalen legt Astrid uit hoe het zit met aantrekkingskracht tussen mannetjes en vrouwtjes in de dierenwereld.

En waarom zien kamelen er uit zoals ze er uit zien? En is het misschien handig als ze schubben hebben net als een vis? Zou dit kunnen over een miljoen jaar? Je kan het allemaal ontdekken tijdens deze laatste Wilde Weetjes.
Er wordt niet alleen verteld door Astrid, maar ze laat je ook proefjes doen, zodat je zelf ook kan ontdekken hoe het zit.

Een mini-college voor kinderen vanaf 7 jaar, om samen met hun ouder(s) naar toe te gaan.
Zondag 4 november van 14.00-15.30 in natuurbelevingscentrum de Oostvaarders. De kosten voor de Wilde Weetjes zijn €3,- bij online reserveren en €4,- ter plekke per persoon (alleen pinbetaling mogelijk).

Je kunt ook alvast voor de Wilde Weetjes van 4 november over Griezelbeestjes een kaartje reserveren. Als je voor zowel 21 oktober als 4 november reserveert krijg je korting en betaal je € 5,00 ipv € 6,00.

Kom naar de Wilde Weetjes, want dan weet je meer!Let op: deze activiteit gaat helaas niet door vanwege ziekte. Leer alles over het ontstaan van nieuwe diersoorten.

De Oostvaarders
21-10-2018
14:00
15:30