Wilde Weetjes Ijstijd in Flevoland

  • zo 1 oktober
  • Wilde Weetjes Ijstijd in Flevoland
De Oostvaarders
€ 3,00

Over de activiteit

In het opgespoten zand rond het IJsselmeer worden allerlei fossiele botten gevonden uit de laatste ijstijd. Botten van mammoeten, wolharige neushoorns, rendieren, steppenwisenten etc. Hoe zien die botten eruit en hoe kan het dat deze in het zand zitten? Zou je die zelf kunnen vinden? En hoe weet je van welk dier het is? Er zijn botten gevonden van dieren uit de laatste ijstijd toen het hier erg koud was. Ook zijn er botten gevonden van dieren die nu in Afrika voorkomen, zoals nijlpaarden, bosolifanten, leeuwen en hyena’s. Hoe kan het dat die dieren hier voor kwamen? Kom van alles te weten over deze fossielen en de ijstijd tijdens het Wilde Weetje van Frans Roescher.

Na de lezing gaan de kinderen onder leiding van Remie Bakker een mammoet boetseren. Hij geeft een demonstratie en daarna gaan de kinderen aan de slag.

 

Praktische informatie:
Locatie: Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders - Oostvaardersbosplaats 1

Tijd: 14:00 tot ongeveer 15:30

Leeftijd: Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

Kosten €3,- per kind.

Reserveren: kan via de website door bovenaan deze pagina op 'Kies Ticket' te klikken.  Als er nog plekken beschikbaar zijn is het ook mogelijk om voorafgaand aan de workshop een ticket bij de locatie te kopen. Dit kan per pin of contant. (Het is niet mogelijk om vooraf te reserveren en ter plekke te betalen)

Locatie

Oostvaardersbosplaats 1 1336 RZ Almere

Veilig en snel

Veilig betalen via iDeal

Bekijk leveringvoorwaarden

Locatie

Plan je route
Oostvaardersbosplaats 1 1336 RZ Almere
Openingstijden
Openingstijden: dagelijks van 10.00-17.00 uur.