Like Stad & Natuur Almere

Winkel

Wilde Weetjes over griezelbeestjes

Harige spinnenpoten, krioelende maden, glibberende wormen veel mensen zijn bang voor dit soort dieren. Maar waarom eigenlijk? Ze zijn vaak erg belangrijk voor de mens. Dus tijd om eens wat meer te leren over griezelbeesten als spinnen, sprinkhanen, wormen, maden en slangen. Want hoe meer je weet over dieren, hoe kleiner je angst vaak wordt! Jacco Steendam vertelt tijdens het college waarom we niet bang hoeven zijn en daarna gaan we ze eens van dichterbij bekijken onder binoculairs: wat zijn ze eigenlijk mooi! En wie weet durf je ze straks wel aan te raken! 

Over Natuurdetective Jacco Steendam

In opdracht van Stichting Stad & Natuur Almere ontwikkelde Kraakhelder Producties de komende jaren een expositie en educatief acitiviteitenprogramma onder de naam CSI Almere. Het thema is eten en gegeten worden in de natuur. In het televisieprogramma CSI, Crime Scene Investigation, speurt een team onderzoekers naar de daders van een moord. Ze nemen vingerafdrukken en sporen onder de loep. Ook in de natuur van Almere worden huiveringwekkende moorden gepleegd. Niet door mensen, maar door dieren. Vooral roofvogels, uilen, vossen en marters hebben het een en ander op hun kerfstok. Kinderen onderzoeken, samen met detective Jac. P. Struiner - de Peter R. de Vries van de dierenmisdaad -, wat er is gebeurd en wie er schuldig is. 

Het college en workshop zijn voor kinderen vanaf 7 jaar met hun ouders.

Boek nu ook gelijk voor het college van 20 januari over het ontstaan van nieuwe soorten en ontvang  €1,00 korting!
De kosten bedragen € 3,00 per persoon (ook voor ouders/begeleiders), ter plekke kost een kaartje € 4,00 (alleen per pin betalen mogelijk). 

  

 SpinLeer alles over griezelbeesten zoals spinnen, sprinkhanen en wormen!

De Oostvaarders
04-11-2018
14:00
15:30
€ 0,00

* Verplichte velden