Wilde Weetjes - Sterrenwacht

  • zo 4 juni
  • Wilde Weetjes - Sterrenwacht Nog 3 tickets beschikbaar
De Oostvaarders

Over de activiteit

Hoe groot is het in het zonnestelsel, en hoe vol of leeg is het eigenlijk? Soms zie je in science fiction films hoe ruimteschepen met grote moeite tussen de asteroïden door vliegen, maar in ons zonnestelsel valt het wel mee met de drukte. Ook tussen de planeten is de afstand best wel groot (om het maar eens zacht uit te drukken)...

Tijdens dit Wilde Weetje vertelt Stichting Sterrenwacht eerst over het zonnestelsel en de planeten, daarna nemen ze de kinderen 'mee op reis'. En om goed voorbereid op reis te gaan hebben is er natuurlijk eerst een goede kaart nodig, en een idee van de afstand die ze af gaan leggen. Kinderen leren hoe de Maan om de Aarde draait, hoe de planeten (waaronder de Aarde natuurlijk) om de Zon draaien, en hoe duizenden jaren geleden in de Griekse oudheid sommige geleerden al heel veel wisten over het zonnestelsel.

Met behulp van een paar vergrootglazen wordt het principe van de telescoop uitgelegd, waarmee meer dan 400 jaar geleden voor het eerst naar de planeten werd gekeken en wereldschokkende ontdekkingen werden gedaan!

Als eerste stap op onze reis bepalen kinderen met jullie hulp de relatieve afstand tussen de Aarde en de Maan, en daarna laten ze het hele zonnestelsel krimpen tot de Zon zo groot is als een voetbal en beginnen we met onze wandeling door het zonnestelsel.

Als afsluiting kijken kinderen en ouders door de telescopen van Sterrenwacht Almere om verre objecten dichtbij te brengen. Als het weer meezit en het helder is er een speciale zonnetelescoop die dan zelfs zonnevlekken en zonnevlammen vertoont!

Praktische informatie

Locatie: De lezing en workshop vinden plaats in het auditorium in Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders.
Tijd:         14:00 - 15:30 
Leeftijd:   Vanaf 7 jaar.
Reserveren:  Klik rechtsboven op Kies Ticket

 

Nog meer Wilde Weetjes.

Stad & Natuur organiseert de Wilde Weetjes! Tijdens deze spannende mini-colleges en workshops voor het hele gezin leer je van alles over uiteenlopende onderwerpen.

Hieronder vind je de link naar de volgende Wilde Weetje.

Locatie

Oostvaardersbosplaats 1 1336 RZ Almere

Veilig en snel

Veilig betalen via iDeal

Bekijk leveringvoorwaarden

Locatie

Plan je route
Oostvaardersbosplaats 1 1336 RZ Almere
Openingstijden
Openingstijden: dagelijks van 10.00-17.00 uur.