Like Stad & Natuur Almere

Winkel

Wilde Weetjes: Leren van de natuur

Al vanaf de oertijd is de mens verbonden met de natuur en heeft de natuur de mens ook heel veel geleerd. Want mensen denken dat ze alles al weten, maar eigenlijk weten we niks. En het mooie is dat de natuur alles al heeft uitgevonden. Want wist je dat we klittenband hebben ontdekt door het plantje kleefkruid. Of dat onderzoekers energiezuinige huizen hebben leren bouwen door te kijken naar een termietenheuvel?

Na het college van Inet Dunnewind gaan we met haar naar buiten om te ontdekken wat we nog kunnen leren van de natuur en om materialen te zoeken waarmee we een krachtstok gaan maken. Een mooie manier om je te verbinden met de natuur.

Inet Dunnewind (van Natuur voor Kinderen) is natuurjuf en moestuindocent. Ze ontwerpt haar eigen lessen, geeft les en zet nieuwe projecten op in de buurt met het thema kinderen en natuur. Als moeder van twee kinderen weet ze hoe heerlijk het is om met je kids de natuur in te gaan. Buiten is altijd iets te beleven. Ontdekken met alle zintuigen en plezier staat voorop.

Het college en workshop zijn voor kinderen vanaf 7 jaar met hun ouders.

 

 StokjesEen college met workshop over wat wij leren van de natuur

De Oostvaarders
21-01-2018
14:00
15:30
€ 3,00

* Verplichte velden