Like Stad & Natuur Almere

Winkel

Wilde Weetjes: Dieren geluiden

Letop: reserveren online niet meer mogelijk, ter plekke nog wel. Een mini-college voor het hele gezin over interessante onderwerpen. Daarna is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Kom naar de Wilde Weetjes, want dan weet je meer.


Kom op 19 november naar Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders voor de Wilde Weetjes over dierengeluiden.

In de natuur is het nooit een keertje stil. Maar waarom zingen vogels eigenlijk? En wat zeggen kikkers tegen elkaar? In deze lezing gaat Sietse van der Wal het hebben over de verschillende manieren waarop dieren in de Oostvaardersplassen geluid maken. Daarnaast gaan jullie kijken of te begrijpen is wat dieren tegen elkaar zeggen. In de workshop gaan jullie zelf geluid maken. Je maakt een instrument van materiaal wat in de natuur te vinden is. Deze neem je natuurlijk mee naar huis. 


Deze gezinsactiviteit is voor kinderen vanaf 7 jaar. Kinderen moeten begeleid worden door eigen ouders, ouders moeten ook een kaartje reserveren.

De kosten voor de Wilde Weetjes: €3,00 bij online reserveren, €4,00 ter plekke per persoon. 

 

Over Sietse:

Ik ben beeldend kunstenaar en bioloog. De fascinatie voor natuur zat er al van jongs af aan in. Mijn vriendin, Annemieke Hereijgers (www.annemiekehereijgers.nl), is fluitiste. Door haar ben ik geïnteresseerd geraakt in muziek en muziekinstrumenten. Als ik niet voor de klas sta, ben ik aan het werk in mijn atelier in Almere-Haven waar ik natuur en kunst met elkaar probeer te combineren. www.sietsevanderwal.nl

 Een mini-college van Sietse van der Wal over dierengeluiden, want in de natuur is het nooit stil!

De Oostvaarders
19-11-2017
14:00
15:30