Wereld Trekvogeldag 2024

  • za 11 mei
De Oostvaarders

Over de activiteit

Ben jij een vroege vogel, sla je graag je vleugels uit of ben je een beetje een vreemde eend in de bijt? Dan hoor je thuis op de Wereld Trekvogeldag.

Wereld Trekvogeldag op zaterdag 11 mei is een inspirerende en informatieve dag voor iedereen die geïnteresseerd is in vogels: van starter tot doorgewinterde vogelaar! Aan de Almeerse zijde van de Oostvaardersplassen is er bij het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders een programma met allerlei interessante excursies en activiteiten. 

Wist je bijvoorbeeld dat het roodborstje in de winter niet dezelfde is als die in de zomer? Of dat bepaalde trekvogels vroeger als voorbode werden gezien van de pest? Hoor er alles over op Wereld Trekvogeldag! Nationaal Park Nieuw Land zet op deze bijzondere dag de trekvogel in het zonnetje, omdat het gehele Nationaal Park een belangrijke halte is op de vogeltrekroute tussen het hoge Noorden en het zuidelijkste puntje van Afrika.

Programma:

Het dagprogramma van Wereld Trekvogeldag staat vol activiteiten. Het reguliere programma is van 09:00 - 17:00. Er zijn ook een aantal activiteiten die eerder of later starten. Gedurende de dag is er een informatiestand van Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Hier kun je je melden voor excursies, krijg je informatie over het gebied en is er een verkoophoekje.

Daarnaast is er een informatiestand van de Vogel- en Natuurwacht Flevoland. Zij staan ook een deel van de dag op de Jan van den Bosch uitkijkheuvel om uitleg te geven over de vogels in het gebeid. Maak daar je mooiste plaatjes.

De foodtruck van Paviljoen de Oostvaarders is aanwezig met lekkere koffie, thee, fris, broodjes en snacks.

Reserveer hier vast je excursies: Wereld Trekvogeldag | Nationaal Park Nieuw Land

Locatie

Oostvaardersbosplaats 1 1336 RZ Almere

Veilig en snel

Veilig betalen via iDeal

Bekijk leveringvoorwaarden

Locatie

Plan je route
Oostvaardersbosplaats 1 1336 RZ Almere
Openingstijden
Openingstijden: dagelijks van 10.00-17.00 uur.