Wandelexcursie door het zintuigenbos

  • zo 8 oktober
De Kemphaan

Over de activiteit

Wandelexcursie
Zondag 8 oktober slaan Stad & Natuur en Wandelen in Flevoland tijdens de Beleefweek van het Nieuw Land de handen ineen met een excursie door Het Zintuigenbos. De excursie is in eerste instantie bedoeld voor mensen met een visuele beperking maar ook zeker de moeite waard voor iedereen die eens wil ervaren hoe het is om ‘blind’ door het bos te struinen.

Ontdek de natuur
Meteen aan het begin van de wandeling duiken we het bos in waar we onze zintuigen goed de kost gaan geven. We ontdekken plantjes met een beperking en horen hoe het judasoor aan zijn naam komt. De herfst is de tijd van walnoten, kastanjes en nog veel meer vruchten. Straks kun jij ze herkennen met je ogen dicht en uiteraard moet je er ook van proeven.
Lang, lang geleden liepen er allerlei echt grote grazers rond in Flevoland en het schijnt dat er in het Zintuigenbos af en toe nog een, laatste, exemplaar wordt waargenomen, wie weet komen we hem tegen.
Onderweg vertelt de gids allerlei leuke weetjes en proberen we de ondergrond van het ‘blote voetenpad’ te benoemen. Tot slot beklimmen we de uitkijkheuvel waar we luisteren naar de geluiden om ons heen en wie ruikt wat er in de wei graast?

Praktische informatie
De wandelexcursie start bij het gebouw van Stad & Natuur aan de Kemphaanstraat 1 in Almere. Er zijn drie excursies, om 10:00, 11:30 en om 13:00 uur.  Het is noodzakelijk om je van te voren aan te melden, per excursie kunnen maximaal 16 deelnemers mee.
De kosten zijn 10 euro p.p., dat is inclusief een consumptie na afloop. Aanmelden kan via de website van Wandelen in Flevoland.

 

 

Locatie

Kemphaanstraat 1 1358 AD Almere

Veilig en snel

Veilig betalen via iDeal

Bekijk leveringvoorwaarden

Locatie

Plan je route
Kemphaanstraat 1 1358 AD Almere
Openingstijden
Werkdagen geopend van 8.30 uur tot 17.00 uur.