Verwonderen en aquarelleren

  • wo 20 juli
Almeerderstrand

Over de activiteit

Heb jij je weleens verbaasd over wat je op het strand vindt? Schelpen, steentjes maar ook: een lege fles, een euromuntje of verkreukte chipszak. Als je geluk hebt, vind je op het Almeerderstrand misschien wel een heel oude rundertand. Of aardewerk en andere overblijfselen van de schepen op de Zuiderzee. Je leert kijken en je verwonderen. In alles is wel iets moois te zien. Van jouw strandvondsten maak je een eigen aquarelschilderij. We helpen je met de schildertechniek.

De workshop wordt gegeven door Sietse van der Wal, bioloog en kunstenaar. Sietse maakt onder meer werk op basis van  biologische vondsten die hij combineert met levenloos materiaal.

Deze workshop organiseren we i.s.m. StrandLAB Almere. Toegang is gratis. De activiteiten zijn op basis van inloop tussen 13.00 en 16.00 uur. De workshop is geschikt voor alle leeftijden.

 

Wordt waterbaas!

Als we op het strand zijn voor een workshop hebben we speciale materialen bij ons waarmee je water kunt meten. Niet de diepte maar de kwaliteit. Het is belangrijk om bij te houden hoe het staat met de waterkwaliteit. Komt er blauwalg voor? Hoeveel E. coli bacteriën bevat het water? Kunnen we wel veilig zwemmen? Je meetgegevens kun je opslaan en bijhouden. Op verschillende plekken in de stad meten Almeerders de waterkwaliteit en al deze gegevens verzamelen en analyseren we. Wil je meer weten? Kijk dan eens op almeremeetwater.nl.

Behalve dat het nuttig is, is het vooral leuk om water te meten. Dus vraag ons naar de materialen om het experiment te doen. Als je het vaker komt doen, dan ontdek je ook verschillen.

Locatie

IJmeerdijk 1B, 1309 BA Almere

Veilig en snel

Veilig betalen via iDeal

Bekijk leveringvoorwaarden

Locatie

Plan je route
IJmeerdijk 1B, 1309 BA Almere
Openingstijden
Houd onze website in de gaten voor meer informatie over de openingsdagen en -tijden.