Like Stad & Natuur Almere

Winkel

Verjaardagsfeest Stad & Natuur

Stad & Natuur bestaat 10 jaar, en dat vieren we graag met heel Almere. Daarom nemen we jullie een middag lang mee in de afgelopen 10 jaar van Stad & Natuur. Heb jij vroeger op school ook brandnetelsoep gemaakt? Of ken jij Stad & Natuur van het bijenkaarsjes rollen? Het kan nu allemaal, een leuke dag voor jong en oud!

Wat is er te doen?
- Brandnetelsoep maken onder begeleiding van Joost Bosker van de Oerz foodtruck
- Kom zelf een lepel branden onder leiding van PolderBushcraft
- Natuurdetective Jacco Steendam is aanwezig met zijn CSI in de natuur! Los jij de moord op?
- De Kunstbus is er ook bij!
- Als je aan de kinderboerderij denkt, dan denk je aan schapen scheren in de lente! Daarom gaan we op deze dag 4 schapenscheren.
- Niet alleen de grote beesten maar ook de kleine kriebelbeestjes krijgen de aandacht, welke insecten vind jij in de natuur?
- Vies worden deed je bij Stad & Natuur tijdens de modderdag. Daarom gaan we vandaag ook lekker kledderen met modder!
- Gezond eten en gezond leven vinden we belangrijk. Daarom is er een leuke workshop over de mini moestuin.
- Naast schapen, geiten en varkens halen we voor deze dag ook een paar kleinere dieren naar de Kemphaan om lekker mee te knuffelen.
- Vogelhuisjes timmeren kan zeker niet ontbreken tijdens het 10 jarig bestaan van Stad & Natuur!
- Naast natuur houden wij ook ontzettend van techniek. Bij Mad Science Nederland kun je een demonstratie Droog Ijs bekijken!
- Al jaren werkt Stad & Natuur samen met de imkervereniging Zuid Flevoland. Ook deze dag zijn zij van de partij. Kom jij een bijenkaarsje rollen?
- IVN Almere staat weer met een mooi aangeklede kraam om jullie alles te vertellen over de natuur!
- Stap met het hele gezin op de paardentram van Stalhouderij Wijnand Hazeleger.
- Aquariumvereniging Barbus Ticto laat je graag meer zien over het onderwaterleven.
- Er is ook een workshop van KLEURinCULTUUR!
- De Almeerse Wolunie, ooit door Stad & Natuur opgericht, zal er ook zijn met een mooie kraam en een kleine workshop.
- Stokbroodjes bakken
- Natuurlijk leg je zo'n leuke dag met het hele gezin vast in de fotobus van SayKaas.com!
- Pluis een braakbal bij de Stichting Kerkuilenwerkgroep Flevoland.
- De Gemeente Almere komt met een duurzaamheidsspel.
- Kunstenaarsvereniging Flevoland bestaat 30 jaar en komt in dat kader met hun Takkendag naar de Kemphaan.
- Voor alle gezinnen hebben we een mooie zoekansichtkaart met insecten en bloemen. Heb je alles gevonden? Stop dan de ansichtkaart in de grond en wacht tot de bloemen uitkomen!

Voor de kinderen is er een stempelkaart. Als zij meer dan 6 activiteiten doen, dan krijgen zij een echte Groen Kampioen medaille!

Voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Een strippenkaart met 5 strippen kost € 6,00.

Geschiedenis van Stad & Natuur

Op 1 juli 2009 werd de Stichting Stad & Natuur opgericht als verzelfstandigde afdeling van de gemeente Almere. De geschiedenis gaat echter verder terug. Vanaf 19881 was er al sprake van toen nog ‘natuurvoorlichting’ in de persoon van Hans Warrink. Daarna heeft hij de gemeentelijke NME-afdeling verder uitgebreid op de locatie het Eksternest in het Vroege Vogelbos. Van daaruit werd de natuur- en milieueducatie voor Almeerse scholen opgezet. Ook werden Almeerse groenverenigingen ondersteund en werden de plannen gemaakt voor andere locaties, zoals Stadslandgoed de Kemphaan, kinderboerderij Den Uylpark en natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Na de verzelfstandiging is de Stichting verder meegegroeid met de stad van 4 naar 8 locaties op dit moment.

Op 1 juli 2019 viert Stichting Stad & Natuur haar 10e verjaardag. Al 10 jaar lang bereiken wij per jaar 20.000 leerlingen in het Almeerse onderwijs met onze educatieve programma’s en laten we ruim 200.000 Almeerders kennismaken met de bijzondere groene plekken verspreid over de stad. Ook bieden wij honderden vrijwilligers de mogelijkheid om actief betrokken te zijn. Wij maken ons hard om ook in de toekomst de inwoners van Almere en de stedelijke omgeving met de natuur kunnen blijven verbinden. Want natuur is van essentieel belang!Stad & Natuur bestaat 10 jaar en dat is reden voor een feestje!
De Kemphaan
30-06-2019
12:00
16:00