Theater aan de Plas 2024

  • za 31 augustus
De Oostvaarders

Over de activiteit

Theater aan de Plas 2024

De laatste zaterdag van de zomervakantie vieren we weer feest in het bos! Want vanaf 11:00 uur organiseren Stad & Natuur en Staatsbosbeheer het evenement Theater aan de Plas. Er valt deze middag genoeg te beleven in het Kotterbos in Almere Buiten. Van theater en live muziek tot schatzoeken en varen in fluisterbootjes. Kom je ook kijken op 31 augustus? Toegang is gratis!

Theater

Er zijn de hele middag door theatervoorstellingen voor jong en oude kinderen van 3 tot 99 jaar. Deze voorstellingen zijn gratis te bezoeken en worden beiden twee keer opgevoerd.

Fred Flinder is een beroemde uitvinder. Hij heeft een machine gemaakt (de Toverkast) waarin hij dingen kan vergroten, verkleinen, vermeerderen en veranderen. Tijdens de show geeft hij een demonstratie van wat er allemaal mogelijk is. maar dan gaat er iets mis… hij laat de bediening vallen net op het moment dat er een knuffel in de kast zit… Wat zou er nu gebeuren?

Theater Poppekus vertelt het verhaal over een zeemeermin die is uitgenodigd voor een groot feest op de bodem van de Noordzee. Ze wordt geholpen door juffrouw Krab die wordt bijna opgegeten door een hongerige haai. Op weg naar het feest raakt de zeemeermin ook nog eens verstrikt in plastic soep. Wat een panieksituatie! Zal het allemaal wel goedkomen in de Noordzee?

Van safari tot schatzoeken
Theater aan de Plas biedt veel meer dan theater alleen. Zo kunnen bezoekers ook zélf op safari. Een gids neemt je mee op tour door het Kotterbos. Ontdek welke wilde dieren hier allemaal leven. En met een beetje geluk spot je ze allemaal! Of doe mee met de Expeditie Schatzoeken. Een spannende speurtocht door het bos. Verder zijn er creatieve activiteiten en spellen bij de stand van Staatsbosbeheer en Stad & Natuur en een workshop van Kleur in Cultuur.

Waterspektakel
Het waterrijke gebied van het Kotterbos leent zich natuurlijk ook voor allerlei leuke wateractiviteiten. Zoals de radiografisch bestuurbare bootjes, die garant staan voor een klein waterspektakel. Wie liever zelf het water op gaat, huurt een fluisterbootje en vaar zelf een rondje op de plas.

Kunst en muziek
Ook kunstliefhebbers komen deze middag aan hun trekken. Langs het Reigerpad is een kunstroute ingericht, waar verschillende Almeerse kunstenaars hun werken presenteren. Tussen theatervoorstellingen door is er live muziek op het hoofdpodium en er is straattheater.

Praktisch
Parkeren kan gratis bij de parkeerplaats in het Kotterbos aan het Kotterplein. Maar kom vooral op de fiets! Het is prachtig fietsen in het Kotterbos.

De theatervoorstellingen zijn gratis. Voor andere activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Daarvoor is ter plekke een strippenkaart te koop. Ook zijn er hapjes en drankjes te koop op het festivalplein. Meer informatie is te vinden op www.ovpalmere.nl

 Het Kotterbos ligt op het randje van Almere, het best bereikbaar via de Stripheldenbuurt. Voor navigatie zoek op Kotterplein Lelystad.

Locatie

Oostvaardersbosplaats 1 1336 RZ Almere

Veilig en snel

Veilig betalen via iDeal

Bekijk leveringvoorwaarden

Locatie

Plan je route
Oostvaardersbosplaats 1 1336 RZ Almere
Openingstijden
Openingstijden: dagelijks van 10.00-17.00 uur.