Sterrenkijkdag Kemphaan

  • vr 24 februari
  • Sterrenpraatjes 19.00-19.30 uur Geen tickets meer beschikbaar
  • Sterrenpraatjes 19.30-20.00 uur Geen tickets meer beschikbaar
  • Sterrenpraatjes 20.00-20.30 uur Geen tickets meer beschikbaar
  • Sterrenpraatjes 20.30-21.00 uur Geen tickets meer beschikbaar
More options available
De Kemphaan

Over de activiteit

Op 24 en 25 februari vinden de 47ste Sterrenkijkdagen plaats.
Op vrijdag 24 februari organiseert Stad & Natuur deze dag met de Sterrenwacht Almere op Stadslandgoed de Kemphaan.
Op zaterdag 25 februari organiseren Stad & Natuur en Staatsbosbeheer ism Sterrenwacht Almere de Sterrenkijk dagen. Wil je je hiervoor aanmelden? Klik dan hier!

Sterrenkijkdag24 februari

Sterrenpraatjes

Tijdens de sterrenkijkavond wordt er een aantal lezingen gegeven om de bezoeker op reis te nemen naar de "rode planeet". Met name de Mars rovers hebben veel mooie panoramafoto's gemaakt en wetenschappelijke onderzoek gedaan. Elk half uur start er een nieuwe lezing. Reserveer via de website, want vol=vol. Voor oude kinderen is de lezing ook goed te volgen. De lezing kost 2 euro per persoon.

Telescopen

Een aantal telescopen staan opgesteld om de bezoekers bij helder weer kraters op de Maan en poolkappen op Mars te tonen. De telescopen staan met slecht weer binnen. Dan kun je wel de telescopen bewonderen en er zijn filmpjes te zien, gemaakt door de telescoop, om de bezoeker een spectaculaire indruk te gegeven hoe de Maan en planeten er door een telescoop uit zien. Uiteraard geven we ook voorlichting over het gebruik van een telescoop. 

Creatieve workshops "planeten maken"

Voor kinderen is er een creatieve workshop waarbij ze hun eigen planeet, inclusief kraters gaan maken! De workshop start elk half uur en het is aan te raden hiervoor te reserveren, want vol = vol. Ouders/verzorgers moeten in de workshopruimte aanwezig blijven. De workshop kost twee euro per kind en is geschikt voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.

De sterrenkijkdag op de Kemphaan vindt plaats in en rond het gebouw van Stad & Natuur aan Kemphaanstraat 1 in Almere. Je hoeft je ticket niet te printen, zorg wel dat je deze op je telefoon kunt laten zien.

 

Locatie

Kemphaanstraat 1 1358 AD Almere

Veilig en snel

Veilig betalen via iDeal

Bekijk leveringvoorwaarden

Locatie

Plan je route
Kemphaanstraat 1 1358 AD Almere
Openingstijden
Werkdagen geopend van 8.30 uur tot 17.00 uur.