Like Stad & Natuur Almere

Winkel

Sterrenkijkdagen: de Kemphaan

Zaterdag 29 februari wordt door Sterrenwacht Almere in samenwerking met Stad & Natuur Almere de Landelijke Sterrenkijkdag georganiseerd. Dit is weer een leuke gelegenheid om te genieten van de sterren en planeten. Natuurlijk moet het weer wel meewerken en hebben we twee heldere avonden. Wat kunt u allemaal ontdekken? De Maan en de planeten Venus en Uranus, maar ook het sterrenbeeld Orion is te zien en de Orionnevel. De meest heldere ster Sirius is als een prachtige diamant te bewonderen aan de hemel. Net zoals duizenden kleine diamantjes, op bijgaande foto, in sterrenhoop Pleïaden.

Zaterdag 29 februari - Stadslandgoed de Kemphaan

Op zaterdag 29 februari heeft u de kans om te genieten van sterrenhopen, nevels en planeten, want dan staat Sterrenwacht Almere met telescopen op Stadslandgoed de Kemphaan. De avond begint om 20.00 uur. Stad & Natuur biedt een gratis creatieve workshop aan voor de kinderen rond het thema sterren en planeten. Tevens geeft Sterrenwacht Almere in de loop van de avond een aantal lezingen over witte dwergen, neutronensterren en zwarte gaten. De hele avond staan de vrijwilligers klaar bij de telescopen en kunt u genieten van al het moois wat het heelal te bieden heeft.

Voor de avond geldt, dat het helder moet zijn. Mocht het bewolkt of regenachtig zijn, dan is er toch nog genoeg te beleven. Het programma zal aangepast worden, met meer nadruk op de lezingen. U kunt de telescopen blijven bewonderen en vragen stellen aan onze groep enthousiaste amateurastronomen.

Zaterdag 29 februari
Stad & Natuur Almere 
Kemphaanstraat 1
1358 AD Almere

Van te voren reserveren is voor deze avond niet nodig. Deelname is gratis.Kom sterrenkijken, volg een lezing en knutsel mee tijdens de sterrenkijkavond!

De Kemphaan
29-02-2020
20:00
22:00