Like Stad & Natuur Almere

Winkel

Expositie Oostvaardersplassen

Dagelijks: Met speurvel ontdek je van zeearend tot zeebodem

De Oostvaarders
22-03-2017
10:00
16:00

Uitgebreide beschrijving

Van Zeearend tot zeebodem
In natuurbelevingcentrum de Oostvaarders vind je een expositie over de natuur en de archeologie van de Oostvaardersplassen. Je ontdekt welke bijzondere rol de grauwe gans speelt in de Oostvaardersplassen, je kunt jezelf vergelijken met een zeearend, Heckrund of edelhert. Maar je kunt ook bellen met boswachter Bertwin. Natuurlijk zijn er verschillende verrekijkers beschikbaar om live naar de dieren te speuren. Nieuw is het expositiegedeelte over archeologie van de Oostvaardersplassen. Van sporen uit de steentijd tot eikenhouten boomstammen uit de Romeinse tijd die in het Kotterbos gevonden zijn. Aan de hand van het speurvel ontdek je de hele expositie. Het speurvel is voor €1,00 te koop bij Gasterij de Oostvaarders. 

Er is een prachtige nieuwe informatiefilm van Staatsbosbeheer te zien over de Oostvaardersplassen. En in de Panoramaruimte kun je door de nieuwe verrekijkers gluren naar de wilde dieren in het gebied.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken tijdens openingstijden. Voor het speurvel vragen we een kleine bijdrage. Deze kunt u kopen bij Gasterij de Oostvaarders op de begane grond van het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders voor €1,00.