Speuren naar sporen 21 september

  • wo 21 september
Almeerderstrand

Over de activiteit

De natuurdetective zoekt hulp van medespeurders bij het speuren naar sporen. Je leert wat een natuurdetective doet. Je gaat struinen over het strand en op zoek naar pootafdrukken, prooiresten, velletjes, veren, botten, schedels, braakballen, eieren, knaagsporen, schelpen, nesten, etc. Dieren vreten elkaar op! Soms een beetje zielig, maar het hoort erbij…. Wie is de moordenaar, wie is de klos en hoe is de moord gepleegd?

De activiteit is op basis van inloop tussen 13.00 en 16.00 uur. De workshop is geschikt voor alle leeftijden. Deelname is gratis.

 

Word waterbaas!

Als we op het strand zijn voor een workshop hebben we speciale materialen bij ons waarmee je water kunt meten. Niet de diepte maar de kwaliteit. Het is belangrijk om bij te houden hoe het staat met de waterkwaliteit. Komt er blauwalg voor? Hoeveel E. coli bacteriën bevat het water? Kunnen we wel veilig zwemmen? Je meetgegevens kun je opslaan en bijhouden. Op verschillende plekken in de stad meten Almeerders de waterkwaliteit en al deze gegevens verzamelen en analyseren we. Wil je meer weten? Kijk dan eens op almeremeetwater.nl.

Behalve dat het nuttig is, is het vooral leuk om water te meten. Dus vraag ons naar de materialen om het experiment te doen. Als je het vaker komt doen, dan ontdek je ook verschillen.

Wil je vanuit huis de waterexperimenten doen? Dat kan vanaf nu ook met de doe-kaart van Almere meet water. Je vindt deze op onze website.

Locatie

IJmeerdijk 1B, 1309 BA Almere

Veilig en snel

Veilig betalen via iDeal

Bekijk leveringvoorwaarden

Locatie

Plan je route
IJmeerdijk 1B, 1309 BA Almere
Openingstijden
Houd onze website in de gaten voor meer informatie over de openingsdagen en -tijden.