Schapenpraatjes

  • di 7 maart
  • Schapenpraatjes 15.30-16.00
Het Vroege Vogelbos

Over de activiteit

Het is weer tijd voor schapenpraatjes! In de komende periode worden er zowel schapen- als geitenlammeren verwacht bij de Schaapskooi in het Vroege Vogelbos. Op dit moment lopen er Drentse Heideschapen, Flevolanders, Shetland schapen en Landgeiten rond in de stal. Tijdens de schapenpraatjes op dinsdagmiddag en een aantal zondagmiddag leer je van alles over de verschillende rassen en maak je kennis met onze schapen, die verschillende taken vervullen. 

Als belangrijkste taak hebben de schapen het bestrijden van de Reuzenberenklauw, die welig tiert in het Vroege Vogelbos en het Beginbos. De kudde is dan ook het grootste deel van het jaar in de weides te vinden om zich tegoed te doen aan de vele berenklauwen. De schapen eten de toppen van deze planten, zodat ze geen bloemen kunnen vormen en zaad verspreiden. 

Verder zijn onze schapen leverancier van wol voor de Almeerse Wolunie. In de wolfabriek in de schaapskooi verwerken zij de wol van onze schapen tot een product. 

Op zondag 2 april vieren we samen met IVN Almere, de Almeerse Wolunie en het Eksternest de lente van 12:00 en 16:00. Zet deze vast in je agenda en houd het programma op onze website in de gaten.

De schapenpraatjes zijn gratis te bezoeken en hoeven niet gereserveerd te worden. De praatjes vinden plaats aan de voorkant van de Schaapskooi (Muiderweg 8) bij het panoramaraam. 

Locatie

Muiderweg 8 1351 GJ Almere

Veilig en snel

Veilig betalen via iDeal

Bekijk leveringvoorwaarden

Locatie

Plan je route
Muiderweg 8 1351 GJ Almere
Openingstijden
Houd onze website in de gaten voor meer informatie over de openingsdagen en -tijden.