Like Stad & Natuur Almere

Winkel

Schapenpraatjes

De jaarlijkse ‘babyboom’ in de schaapskooi van Stad & Natuur is gaande. De eerste lammetjes van de schaapskudde in het Vroege Vogelbos zijn in het laatste weekend van februari geboren! Ruim 20 vrouwelijke schapen verwachten nog lammetjes. Tot en met 9 april zijn er elke woensdag en zondag van 14.00 tot 15.00 uur schapenpraatjes. Deze laatste keer vinden de schapenpraatjes plaats bij de wei achter de schaapskooi want de lammetjes staan al lekker buiten!

Wil je de lammetjes komen bewonderen? Dan kun je altijd komen gluren door het raam aan de voorzijde van de schaapskooi (Muiderweg 8, Almere Haven). Tijdens de schapenpraatjes op woensdag- en zondagmiddag krijg je uitleg over onze schapen en met een beetje geluk, wordt er op dat moment een lammetje geboren! Met ruim 20 drachtige ooien (vrouwelijke schapen) is die kans zeker aanwezig!

De lammetjes maken deel uit van de schaapskudde van Stad & Natuur Almere. Stad & Natuur laat de drachtige schapen het liefst scheren voor ze aflammeren. Zo is de conditie van het schaap beter te controleren en verloopt de geboorte van het lam hygiënischer. De wol van de schapen wordt gebruikt door de Almeerse Wolunie, waarbij de wol in de Wolfabriek in de schaapskooi wordt verwerkt tot een product. Uiteindelijk zijn de geboren lammetjes dus op meerdere manieren nuttig: ze begrazen de berenklauw in het Kromslootpark en het Vroege Vogelbos en ze leveren wol voor de Almeerse Wolunie.

 De babyboom in de schaapskooi is in volle gang dus luister elke woensdag- en zondagmiddag naar de schapenpraatjes.
Het Vroege Vogelbos
26-03-2017
14:00
15:00