Like Stad & Natuur Almere

Winkel

Schapenpraatjes

Het is weer tijd voor schapenpraatjes! Vanaf half januari worden er lammetjes verwacht bij alle 3 onze schapenrassen op de Schaapskooi in Almere Haven. Op dit moment lopen er Drentse Heideschapen, Flevolanders en Shetland schapen rond en deze rassen gaan komende periode in verschillende fasen lammeren. Tijdens de schapenpraatjes op dinsdagmiddag leer je van alles over de verschillende rassen en maak je kennis met onze schapen, die verschillende taken vervullen. 

Als belangrijkste taak hebben de schapen het bestrijden van de Reuzenberenklauw, die welig tiert in het Vroege Vogelbos en het Beginbos. De kudde is dan ook het grootste deel van het jaar in de weides te vinden om zich tegoed te doen aan de vele berenklauwen. De schapen eten de toppen van deze planten, zodat ze geen bloemen kunnen vormen en zaad verspreiden. 

Verder zijn onze schapen leverancier van wol voor de Almeerse Wolunie. In de wolfabriek in de schaapskooi verwerken zij de wol van onze schapen tot een product. 

Op zondag 29 maart mogen de eerste lammetjes voor het eerst naar buiten en ben je tussen 12:00 en 16:00 welkom op de lammetjesdag bij het Vroege Vogelbos!

De schapenpraatjes zijn gratis te bezoeken en hoeven niet gereserveerd te worden.Maak tijdens schapenpraatjes, op dinsdagmiddag, kennis met onze schapen!

Het Vroege Vogelbos
01-02-2020
15:45
16:15