Like Stad & Natuur Almere

Winkel

Schapenpraatjes

De jaarlijkse ‘babyboom’ in de schaapskooi van Stad & Natuur begint eind januari. De lammeren worden dit jaar wat eerder geboren zodat zij bij de start van de lente al naar buiten kunnen. Dan is de reuze berenklauw nog niet zo groot, en kunnen de lammeren helpen bij het begrazen van deze plant. Tot en met 20 maartl zijn er elke dinsdag van 15.30-16.00 uur en in de even weken op zondag 14.00 tot 14.30 uur schapenpraatjes. Op 25 maart sluiten we het lammetjes seizoen af met een heuse lammetjesdag bij de schaapskooi in het Vroege Vogelbos! De schapenpraatjes zijn gratis.

Wil je de lammetjes komen bewonderen? Dan kun je altijd komen gluren door het raam aan de voorzijde van de schaapskooi (Muiderweg 8, Almere Haven). Tijdens de schapenpraatjes op dinsdag- en zondagmiddag krijg je uitleg over onze schapen en met een beetje geluk, wordt er op dat moment een lammetje geboren! Met zoveel drachtige ooien (vrouwelijke schapen) is die kans zeker aanwezig! 

De lammetjes maken deel uit van de schaapskudde van Stad & Natuur Almere. Stad & Natuur laat de drachtige schapen het liefst scheren voor ze aflammeren. Zo is de conditie van het schaap beter te controleren en verloopt de geboorte van het lam hygiënischer. De wol van de schapen wordt gebruikt door de Almeerse Wolunie, waarbij de wol in de Wolfabriek in de schaapskooi wordt verwerkt tot een product. Uiteindelijk zijn de geboren lammetjes dus op meerdere manieren nuttig: ze begrazen de berenklauw in het Kromslootpark en het Vroege Vogelbos en ze leveren wol voor de Almeerse Wolunie.

 De babyboom in de schaapskooi is in volle gang dus luister elke dinsdag- en om de week op zondagmiddag naar de schapenpraatjes.
Het Vroege Vogelbos
20-03-2018
15:30
16:00