Schapenpraatjes

  • zo 18 februari
  • Schapenpraatjes 2024
Het Vroege Vogelbos

Over de activiteit

Kom en Ontdek het Fascinerende Leven van Onze Schapen!

Het is weer zover: tijd voor Schapenpraatjes! Zondag 17 februari van 14:30 - 15:30 uur biedt deze unieke ervaring je de kans om alles te leren over de diverse schapenrassen en om meer te leren over de lammeren die in deze periode geboren worden!

Bestrijding van de Reuzenberenklauw

Onze schapen hebben een belangrijke taak: het onder controle houden van de Reuzenberenklauw in het Vroege Vogelbos en het Beginbos. Deze invasieve plant tiert welig in onze bossen, maar dankzij de inzet van onze kudde wordt dit probleem effectief aangepakt. Het grootste deel van het jaar zijn onze schapen druk bezig in de weides, waar ze zich tegoed doen aan de berenklauwen. Door de toppen van deze planten te eten, voorkomen ze de vorming van bloemen en de verspreiding van zaden.

Wolproductie en Verwerking

Bovendien zijn onze schapen trotse leveranciers van wol voor de Almeerse Wolunie. In onze eigen wolfabriek, gelegen in de schaapskooi, wordt de wol van onze schapen omgetoverd tot prachtige producten.

Vier de Lente met Ons!

Noteer in je agenda: zondag 7 april! Samen met IVN Almere, de Almeerse Wolunie en het Eksternest vieren we de lente. Wees welkom tussen 12:00 en 16:00 voor een dag vol plezier en natuur. Blijf op de hoogte van het programma door onze website te volgen.

Bezoek de Schapenpraatjes

De schapenpraatjes zijn gratis en je hoeft niet te reserveren. Kom langs aan de voorkant van de Schaapskooi (Muiderweg 8), waar de praatjes plaatsvinden bij het panoramaraam.

 

Locatie

Muiderweg 8 1351 GJ Almere

Veilig en snel

Veilig betalen via iDeal

Bekijk leveringvoorwaarden

Locatie

Plan je route
Muiderweg 8 1351 GJ Almere
Openingstijden
Houd onze website in de gaten voor meer informatie over de openingsdagen en -tijden.