Like Stad & Natuur Almere

Winkel

Rolling Nature Kemphaan

Op zondag 15 juli organiseert Stad & Natuur de tweede editie van ‘Festival Rolling Nature’: ontdek Stadslandgoed De Kemphaan.

Festival Rolling Nature De Kemphaan is een initiatief van Stad & Natuur Almere. Het natuur- en cultuurfestival is bestemd voor iedereen – van 0 tot 100 - met een groen hart en een frisse neus. En of je nu als in een bal over het water wilt rollen, plaats neemt in de duikboot, of bij één van de aanwezige bussen en trucks komt knutselen: : op dit festival kan het allemaal! Op 15 juli van 12-16 uur proef, voel en beleef de veelzijdigheid van Stadslandgoed De Kemphaan! De toegang en veel activiteiten zijn gratis, voor specifieke activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd van 1 of 2 strippen. De strippenkaart van Stad & Natuur is deze dag te koop, je koopt 5 strippen voor € 5,00. Losse strippen kosten € 1,50. 

Veelzijdige activiteiten

Outdoor Festival Rolling Nature De Kemphaan is gebaseerd op de populaire Foodtruck Festivals, maar dit keer is het belangrijkste ingredient niet food, maar de natuur. Als bezoeker kun je aan de slag met diverse zeer uiteenlopende activiteiten. Zo kun je aan de slag bij de trucks/bussen van Oerz, de Say Kaas Photobus, de Doezo Ontdekbus, de Stad en Natuurbus en de Kunstbus. Ook zijn diverse natuurorganisaties uit Almere aanwezig, natuurlijk Stad & Natuur, maar ook het IVN Almere en Staatsbosbeheer. Op cultureel gebied hebben we Kapitein Kosto, die met zijn duikboot naar de Kemphaan komt. De Duikboot is een minitheatertje voor maximaal 12 kinderen tot 12 jaar. Helaas...maar volwassenen kunnen er (bijna) niet in. Zij kunnen stiekem even door de patrijspoortjes kijken. Binnen is het spannend donker en valt er van alles te zien en te ontdekken. Wat?...dat is nog geheim! Verder zijn er verschillende informatie-, educatie- en doe-stands, kom je alles te weten over bijen en schapen en leiden natuurgidsen je rond door de IVN Bomentuin. Omdat je van zo'n festival natuurlijk trek krijgt en je misschien toch ook wel een beetje rekent op een Foodtruck-festival, kun je ter plekke bij de stand van Dubbel-Op terecht voor een lekker kopje koffie en wat lekkers. Op ons facebookevenement lichten we de komende tijd het programma toe.  

Festival Rolling Nature is een jaarlijks terugkerend natuurevenement, op de Kemphaan vindt het plaats rondom Stad & Natuur, Kemphaanstraat 1. 

Bijen- en insectendag

Dit jaar valt de Bijen- en insectendag samen met Rolling Nature. De imkervereniging ontvangt je daarom ook graag bij haar activiteiten. Imkers geven uitleg over de bijenvolken, er zijn demonstaties en natuurlijk kun je de Kemphaan-honing proeven en kopen! Kom op zondag 15 juli naar de Imkerijdagen en Rolling Nature op de Kemphaan!
De Kemphaan
15-07-2018
12:00
16:00