Pepernotentocht 26 nov

  • zo 26 november
Almeerderstrand

Over de activiteit

Dit jaar gaan Sint en Piet het anders doen. Sinterklaas rijdt niet op een schimmel maar op zijn eenhoorn: Glinstermaan.  En de pepernoten hebben alle kleuren van de regenboog. Al die kleuren samen staan voor een mooie, schone en lieve wereld.

Op een ochtend ontdekt Sinterklaas iets vreselijks... De kleuren op de hoorn van Glinstermaan zijn verdwenen! Gelukkig kun jij een handje helpen. Hoe? Kom naar het Almeerderstrand en doe mee met de pepernotentocht.

De pepernotentocht
Er zijn verschillende opdrachten. Bij elke opdracht hoort een kleur. Elke kleur heeft een betekenis. Roze staat bijvoorbeeld voor liefde en vriendschap. Beschilder een schatkistje, vul het met een mooie schelp, bloem of blaadje en geef het aan je vriendje, vriendinnetje, broertje of zusje. De kleur blauw staat natuurlijk voor water. Maak van takjes, tape en een stukje regenboogzeil een mooie zeilboot en kijk of die blijft drijven. En de kleur geel staat voor sportief. Lukt het jou om de voerbak van Glinstermaan te vullen met alleen een lepeltje? En er zijn nog meer toffe opdrachten.

Heb een opdracht goed uitgevoerd? Dan verdien je een gekleurde pepernoot. Verzamel alle pepernoten en voer ze aan Glinstermaan. Zo krijgt de eenhoorn haar kleuren weer terug en wordt de wereld weer een beetje mooier, schoner en liever!

 

Praktische informatie:
Meedoen aan de pepernotentocht is gratis en op inloop. 
Je kunt van 13:00 - 16:00 uur doorlopend meedoen aan de pepernotentocht.

Je vindt Stad & Natuur op het Almeerderstrand IJmeerdijk 1B, naast StrandLab Almere en Strandrestaurant Poortdok.

Locatie

IJmeerdijk 1B, 1309 BA Almere

Veilig en snel

Veilig betalen via iDeal

Bekijk leveringvoorwaarden

Locatie

Plan je route
IJmeerdijk 1B, 1309 BA Almere
Openingstijden
Houd onze website in de gaten voor meer informatie over de openingsdagen en -tijden.