Ontdek de wolf

  • ma 18 juli - wo 17 augustus
  • Ontdek de wolf
De Kemphaan

Over de activiteit

Ontdek bij Stad & Natuur op de Kemphaan waarom de wolf weer terug is in Nederland. Elke werkdag van 10-16 uur ben je welkom om op eigen gelegenheid te lezen, doen en ervaren wat de wolf voor een dier is. Wil je niet alleen binnen, maar ook lekker buiten aan de slag? Dan kun je voor 1,50 euro per kind de wolvenspeurtocht doen. De wolf zul je waarschijnlijk niet tegen komen, maar wel de verhalen waarin de wolf vaker terug komt. Denk bijvoorbeeld aan de wolf en de 7 geitjes. Door een bezoek aan Sad & Natuur leren kinderen en ouders/begeleiders over de geschiedenis, de leefwijze en bouw van de wolf.

Adres: Kemphaanstraat 1 in Almere, op Stadslandgoed de Kemphaan. Gratis. Voor de speurtocht betaal je 1,50 per kind t/m 12 jaar.

Zomerfestival

Op donderdag 25 augustus sluiten we de zomervakantie af met het zomerfestival!
"Waarom heb je van die grote oren?" "Nou... dan kan ik je beter horen!"
"Waarom heb je zo'n grote neus?" "Nou... dan kan ik je beter ruiken!" 

Laat je zintuigen prikkelen zoals een wolf ook kan! Het Zomerfestival organiseert Stad & Natuur al jaren en smaakt naar meer. Het Zomerfestival vindt plaats bij Stad & Natuur en in het Zintuigenbos tegenover het gebouw. 

Achtergrond informatie

De wolf is officieel in Nederland. Onlangs is het dier in de Noordoostpolder gesignaleerd. Dit is dicht in de buurt van Almere. Dat is natuurlijk best spannend, maar wat weten we over de wolf? Weten de inwoners van Almere wat de wolf voor dier is en waarom deze weer in Nederland is? Deze vraag heeft Stad & Natuur zichzelf gesteld en is tot de conclusie gekomen dat een les- en recreatieprogramma over de wolf een toegevoegde waarde heeft voor de inwoners van Almere. Met de les en zomerprogrammering geeft Stad & Natuur op een leuke en toegankelijke manier uitleg over dit bijzondere dier. Het lesprogramma is door vele klassen bezocht de afgelopen maanden.

De wolf eet geen omaatjes
In sprookjes is de wolf meestal de slechterik. Zo eet de wolf in het sprookje van roodkapje de oma van roodkapje op. Stad & Natuur laat in de les zien of het klopt wat er in de sprookjes wordt verteld. “We leggen de leerlingen uit dat de wolf in sprookjes als de slechterik wordt beschreven, maar in de werkelijkheid eet hij natuurlijk geen omaatjes op. De wolf is een schuw dier en zal eerder bang wegrennen voor de mens” – Aldus Roos van Kesteren, educatie medewerker bij Stad & Natuur. Van Kesteren vervolgt, “We vinden het belangrijk dat de leerlingen weten wat voor dier de wolf is en waarom het dier hier leeft. Met deze informatie kunnen zij zelf bepalen wat ze van de wolf vinden en weten ze waarom het dier weer terug is in Nederland.” Door een bezoek aan Sad & Natuur leren leerlingen, kinderen en ouders over de geschiedenis, de leefwijze en bouw van de wolf.

Locatie

Kemphaanstraat 1 1358 AD Almere

Veilig en snel

Veilig betalen via iDeal

Bekijk leveringvoorwaarden

Locatie

Plan je route
Kemphaanstraat 1 1358 AD Almere
Openingstijden
Werkdagen geopend van 8.30 uur tot 17.00 uur.