Ontdek de vissen van toen en nu

  • za 14 mei - zo 15 mei
Almeerderstrand

Over de activiteit

Ontdek de vissen van toen en nu

Ooit was het water van het IJmeer – toen de Zuiderzee - zout. Nu is het zoet. Wil jij ontdekken wie er toen leefden en welke vissen er nu zwemmen? Bezoek dan de expositie ‘Vissen van toen en nu’ en doe mee met de workshop Strandvondsten.

Tijdens de workshop ga je op zoek naar schelpen, fossielen of andere bijzondere voorwerpen op het strand. Je kunt je vondsten zeven en onderzoeken: om welke vissen gaat het? Ook kun je een afgietsel in gips maken van bijzondere strandvondsten.

De expositie en de workshop vind je op 14 en 15 mei tussen 12.00 en 16.00 uur op onze nieuwe Stad & Natuur locatie aan het Almeerderstrand. Het programma is geschikt voor iedereen vanaf 5 jaar. Toegang is gratis en je hoeft je niet aan te melden.

 

StrandLAB Festival

Je kunt de expositie ook op 13 mei bekijken. De expositie is er dan in combinatie met een college over overvloeddenken.  13, 14 en 15 mei maken we deel uit van het StrandLAB Festival aan het IJmeer. Liefhebbers van kunst en natuur kunnen genieten van een kleinschalig maar divers programma bij StrandLAB. Meer weten over festival en het programma? Kijk dan hier.  

Tot en met het najaar organiseren we op woensdagen en in de weekenden regelmatig leuke activiteiten op het Almeerderstrand. Hou onze website in de gaten voor het aanbod.

Locatie

IJmeerdijk 1B, 1309 BA Almere

Veilig en snel

Veilig betalen via iDeal

Bekijk leveringvoorwaarden

Locatie

Plan je route
IJmeerdijk 1B, 1309 BA Almere
Openingstijden
Houd onze website in de gaten voor meer informatie over de openingsdagen en -tijden.