Like Stad & Natuur Almere

Winkel

Nacht van de Nacht 2019

-- UITVERKOCHT! ER ZIJN GEEN TICKETS MEER BESCHIKBAAR VOOR DE ROUTE, ZOWEL ONLINE ALS AAN DE DEUR NIET --
Je kunt wel nog langs komen voor een lezing van de sterrenwacht en om bij helder weer een blik te werpen door de telescopen.

Stad & Natuur organiseert voor de 15e keer de Nacht van de Nacht op Stadslandgoed de Kemphaan. Tijdens de Nacht van de Nacht wordt het bos omgetoverd tot een magisch bos waarbij meer dan 1000 bezoekers, jong en oud, op één avond genieten van verschillende Almeerse acts. 

Kijk omhoog!
Stel je voor: je loopt in het bos, het is helemaal donker en je kijkt omhoog. Wat zie je? Zijn de nachtdieren wakker? Kan je de melkweg zien? En welke planeten zijn er? Wat kan je zien en wat kan je vermoeden daar hoog in de lucht? Zet je zintuigen open en sta eens stil. Laat je verrassen door springende sterren, lichtgevende robots en buitenaardse rituelen tijdens deze theatrale route door het bos op de Kemphaan.

Speciaal voor deze editie hebben tien professionals uit Almere een act gemaakt geïnspireerd op het thema. Laat je meenemen door muzikant Daniël van der Zee, spoken word-artiest Joey Touwslager, theatermakers Marieke Heerema en Linda Bosch. Theatercollectief Generation Z, kunstenaar Erik Fakkeldij en publieks-bespeler Niels van der Schaaff. 

Koop je kaartje vanaf 1 oktober online bij Stad & Natuur, dan volgt ook nadere informatie. De Nacht van de Nacht is altijd uitverkocht, dus wees er snel bij, ter plekke is er geen kaartverkoop mogelijk. Tijdstip 19-19.30 is inmiddels uitverkocht. 

Sterrenwacht
Tijdens de Nacht van de Nacht is de Stichting Sterrenwacht Almere ook aanwezig, je vindt ze bij het gebouw van Stad & Natuur aan het einde van de route. Zij nemen het thema van deze avond 'Kijk omhoog' heel letterlijk en zetten een aantal telescopen neer, zodat er met helder weer naar de sterrenhemel gekeken kan worden. Ook zijn er drie lezingen om 19u, 20u en 21u over licht en duisternis in het heelal. Het heelal kent veel extreme plaatsen, waaronder plekken met oogverblindend vernietigend licht of juist gitzwarte diepe duisternis. In deze presentatie bezoeken we in gedachten deze plaatsen, zoals manen in ons zonnestelsel, nevels waaruit nieuwe sterren geboren worden, exploderende sterren en superzware zwarte gaten die miljarden malen zwaarder zijn dan onze Zon en zich verbergen in het centrum van sterrenstelsels. Je leert ook waar aan de hemel je deze plekken zelf kunt zien. Ga je mee op zoek naar het licht en de duisternis? De activiteiten van de Sterrenwacht zijn gratis bij te wonen.

Almere Jungle
Ook Almere Jungle doet dit jaar weer mee met Jungle by night, ontdek het dierenpark in het donker. Kaarverkoop ter plekke op de kassa. Wil je zowel de route door het bos als Jungle by night bezoeken, dan raden we je aan om op een andere zaterdag in oktober naar Jungle by night te gaan. Meer info. 
 
Nachtklimmen
Bij Fun Forest kun je op reservering nachtklimmen. Je beleeft het donkere bos dan van bovenaf! Alleen op reservering via www.funforest.nl.
Waterkasteel
Restaurant Dubbel-Op is de hele avond open met het Waterkasteel. Het Binnenhof is sfeervol verlicht en de vuurkorven branden. 

Aanvullende informatie over de boswandeling
Om te voorkomen dat het te druk wordt, of dat we ter plekke mensen moeten teleurstellen, verkopen we ook dit jaar weer kaartjes via onze website. Ook kunnen we op deze manier de verkeerstoestroom beter managen. Vorige jaren was de wandeling helemaal uitverkocht en was er ter plekke geen kaartverkoop meer, wees er dus snel bij. De kaartjes worden per blok van een half uur verkocht, wees aanwezig op de begintijd van dit blok, zodat je binnen een half uur kunt starten. Om de vijf minuten vertrekt er een groep onder begeleiding van een gids door het bos. Je krijgt een paar dagen van te voren uitgrebreide informatie toegestuurd over wat je kunt verwachten. De route gaat deels over onverharde paden en is daardoor niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn, minder validen en kinderwagens. Hou hier ook rekening mee met schoeisel en kleding. Wij geven geen leeftijdadvies, ouders kunnen het beste zelf inschatten of hun jonge kinderen een route door een donker bos aan kunnen of niet. Voor kinderen onder de 4 moet ook een kaartje gekocht worden, alleen voor kinderen in een rugdrager niet, kinderwagens zijn niet toegestaan vanwege de veiligheid en doorstroming van de route. Qua parkeren zijn extra maatregelen genomen, volg de aanwijzingen van de parkeerwachten op, zij wijzen je naar de juiste plek en zorgen dat er zoveel mogelijk mensen op een juiste manier kunnen parkeren. Je kunt dus niet zelf je plekje kiezen. Er geldt deze avond éénrichtingsverkeer linksom op het landgoed, dus na de stoplichten word je naar links geleid over de Kemphaanweg, daarna rechtsaf het Kemphaanpad op en dan weer rechts de Kemphaanstraat en Kemphaanlaan. WANDELING UITVERKOCHT! Tijdens de Nacht van de Nacht kun je op de Kemphaan een sfeervol verlichte wandelroute door het bos volgen, ook is er Jungle by night, nachtklimmen, Sterrenwacht, etc.
De Kemphaan
26-10-2019
19:00
22:00
€ 3,00