Like Stad & Natuur Almere

Winkel

Nacht van de Nacht 2019

Het is weer zover! De jaarlijkse Nacht van de Nacht skomt er aan. Dit jaar is het thema van de sfeervol verlichte route 'Kijk omhoog!' Voor deze editie gaan we in zee met diverse Almeerse professionals. Koop je kaartje vanaf 1 oktober online bij Stad & Natuur, dan volgt ook nadere informatie. De Nacht van de Nacht is altijd uitverkocht, dus wees er snel bij, ter plekke is er geen kaartverkoop mogelijk.

Sterrenwacht
Stichting Sterrenwacht Almere is weer aanwezig bij het gebouw van Stad & Natuur met grote telescopen om met jullie de hemel af te turen naar bezienswaardigheden. Ook bij slecht weer hebben zij een programma met lezingen en uitleg. 
 
Almere Jungle
Ook Almere Jungle doet dit jaar weer mee met Jungle by night, ontdek het dierenpark in het donker. Kaarverkoop ter plekke op de kassa. Wil je zowel de route door het bos als Jungle by night bezoeken, dan raden we je aan om op een andere zaterdag in oktober naar Jungle by night te gaan. Meer info. 
 
Nachtklimmen
Bij Fun Forest kun je op reservering nachtklimmen. Je beleeft het donkere bos dan van bovenaf! Alleen op reservering via www.funforest.nl.
Waterkasteel
Restaurant Dubbel-Op is de hele avond open met het Waterkasteel. Het Binnenhof is sfeervol verlicht en de vuurkorven branden. 

Om te voorkomen dat het te druk wordt, of dat we ter plekke mensen moeten teleurstellen, verkopen we ook dit jaar weer kaartjes via onze website. Ook kunnen we op deze manier de verkeerstoestroom beter managen. Vorige jaren was de wandeling helemaal uitverkocht en was er ter plekke geen kaartverkoop meer, wees er dus snel bij. De kaartjes worden per blok van een half uur verkocht, wees aanwezig op de begintijd van dit blok, zodat je binnen een half uur kunt starten. Om de vijf minuten vertrekt er een groep onder begeleiding van een gids door het bos. Je krijgt een paar dagen van te voren uitgrebreide informatie toegestuurd over wat je kunt verwachten. De route gaat deels over onverharde paden en is daardoor niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn, minder validen en kinderwagens. Hou hier ook rekening mee met schoeisel en kleding. Wij geven geen leeftijdadvies, ouders kunnen het beste zelf inschatten of hun jonge kinderen een route door een donker bos aan kunnen of niet. Voor kinderen onder de 4 moet ook een kaartje gekocht worden, alleen voor kinderen in een rugdrager niet, kinderwagens zijn niet toegestaan vanwege de veiligheid en doorstroming van de route. Qua parkeren zijn extra maatregelen genomen, volg de aanwijzingen van de parkeerwachten op, zij wijzen je naar de juiste plek en zorgen dat er zoveel mogelijk mensen op een juiste manier kunnen parkeren. Je kunt dus niet zelf je plekje kiezen. Er geldt deze avond éénrichtingsverkeer linksom op het landgoed, dus na de stoplichten word je naar links geleid over het de Kemphaanweg, daarna rechtsaf het Kemphaanpad op en dan weer rechts de Kemphaanstraat en Kemphaanlaan. Tijdens de Nacht van de Nacht kun je op de Kemphaan een sfeervol verlichte wandelroute door het bos volgen, ook is er Jungle by night, nachtklimmen, Sterrenwacht, etc.
De Kemphaan
26-10-2019
19:00
22:00