Like Stad & Natuur Almere

Winkel

Nacht van de Nacht 2017

SPROOKJESWANDELING IS UITVERKOCHT.

Heb jij altijd al een tovenaarsleerling willen worden? Tijdens de Nacht van de Nacht kun je op de Kemphaan altijd genieten van een sprookjeswandeling door een sfeervol verlicht bos met lampionnen en fakkels. De belevenissen op de route maken je dit jaar een echte tovenaar. Van toverspreuken tot magische capes en wedstrijden op vliegende bezemstelen, je beleeft het allemaal. Kom naar de Nacht van de Nacht en ‘Word een Tovenaarsleerling’! Voor de volwassen durfals onder ons hebben we ook nog een stukje eng bos, dit is aan het einde van de route, je kunt er voor kiezen om dit over te slaan. De acts op de route worden door leerlingen van Theaterschool Almere en danscentrum Jouetta opgevoerd. De route wordt sfeervol verlicht, we roepen iedereen op om zaklantarens thuis te laten en de schoonheid van het donkere bos te ervaren, kinderen mogen wel lampionnen meenemen. Je kunt nu online je kaartje kopen voor € 2,50 per persoon (m.u.v. jonge kinderen die gedragen worden in een draagdoek/rugdrager, kinderwagens zijn niet toegestaan). 

Almere Jungle presenteert tijdens Nacht van de Nacht...Jungle by night!
Maak 's avonds een spannende tocht door de jungle. Met een gratis speurtocht ontdek je niet alleen de nacht-actieve dieren zoals de stekelvarkens en de kerkuilen maar ook onze planten die speciaal uitgelicht zullen worden! Zo zie je onze werelddelen op een wel heel bijzondere manier. Namelijk in het donker! Ook hiervoor kun je een kaartje reserveren via onze site, betalen doe je op de avond zelf aan de kassa bij de Almere Jungle. De entree bedraagt 4 euro per persoon inclusief 0,50 cent korting in het Jungle Café en een gratis speurtocht! Wil je zowel meedoen aan de sprookjesroute als de Jungle by night? Reserveer dan het eerste tijdstip van de sprookjesroute en de laatste voor het Jungle by night.  

Verder op het landgoed
Daarnaast kun je ook (gratis) een kijkje nemen bij de Sterrenwacht in het gebouw van Stad & Natuur. Zij staan met enthousiasme klaar om je bij helder weer de kans te geven de sterren te bewonderen. In de Schaapskooi kun je geschminkt worden als een echte tovenaarsleerling tegen een kleine bijdrage, niet op reservering! Beide horecagelegenheden (Dubbel-Op en Buitengewoon Lekker) zijn deze avond geopend voor een hapje een drankje vooraf of achteraf. Aan het einde van de route is ook een cateringpunt. Fun forest is ook geopend voor nachtklimmen, reserveren kan via www.funforest.nl

Om te voorkomen dat het te druk wordt, of dat we ter plekke mensen moeten teleurstellen, verkopen we ook dit jaar weer kaartjes via onze website. Ook kunnen we op deze manier de verkeerstoestroom beter managen. Vorig jaar was de sprookjesroute helemaal uitverkocht en was er ter plekke geen kaartverkoop meer, wees er dus snel bij. De kaartjes worden per blok van een half uur verkocht, wees aanwezig op de begintijd van dit blok, zodat je binnen een half uur kunt starten. Om de vijf minuten vertrekt er een groep onder begeleiding van een gids door het bos. Je krijgt ca. een week van te voren uitgrebreide informatie toegestuurd over wat je kunt verwachten. De route gaat deels over onverharde paden en is daardoor niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn, minder validen en kinderwagens. Hou hier ook rekening mee met schoeisel en kleding. Wij geven geen leeftijdadvies, ouders kunnen het beste zelf inschatten of hun jonge kinderen een route door een donker bos met een spannend verhaal aan kunnen of niet. Qua parkeren zijn extra maatregelen genomen, volg de aanwijzingen van de parkeerwachten op, zij wijzen je naar de juiste plek en zorgen dat er zoveel mogelijk mensen op een juiste manier kunnen parkeren. Je kunt dus niet zelf je plekje kiezen. Op zaterdag 28 oktober brengt Stad & Natuur Almere met verschillende partners weer de Nacht van de Nacht. Met dit jaar een sprookjesroute, Jungle by night, Sterrenwacht, etc.
De Kemphaan
28-10-2017
19:00
22:00