Lentefeest in het Vroege Vogelbos

  • zo 2 april
Het Vroege Vogelbos

Over de activiteit

Zondagmiddag 2 april van 12.00 tot 16.00 uur viert Stad & Natuur samen met IVN Almere, de Almeerse Wolunie en het Eksternest de lente met een Lentefeest in het Vroege Vogelbos bij de Schaapskooi.

Lammeren gaan naar buiten

Zoals ieder voorjaar zijn er weer lammeren geboren. Op deze middag gaan ze om 13.30 uur samen met de ooien voor het eerst naar buiten. Ook zijn er doorlopend excursies, workshops, demonstraties en andere activiteiten. Kortom, een toffe buitenmiddag voor het hele gezin!

Schapenpraatjes en excursies

Kom naar de schapenpraatjes luisteren vol met interessante weetjes over onze zeldzame rassen en hun rol in het Vroege Vogelbos. Ga daarna op ontdekkingstocht door het Vroege Vogelbos. Je kunt zelf het bos ontdekken met speurtocht Schaapje Zoë of met de Buiten(w)eter mee tijdens een avontuurlijke excursie.  

Speciaal voor kinderen

Speciaal voor kinderen is er een kindertheater. Ook zijn er allerlei workshops zoals een zaadbom maken, met modder verven, in een dekseltje vilten of walnoot kraken. Of ga lenteknutsels maken met Kleur in Cultuur. 

Markt, demonstraties en versnaperingen

Loop gezellig langs alle marktkramen waarbij van alles te zien en te doen is. Zo is er bij IVN Almere een zaden- en plantenruilmarkt. Bij de Almeerse Wolunie is een demonstratie spinnen en kun je het designproduct van 2023 bewonderen. En natuurlijk is het Eksternest geopend voor drinken met een schapenkoekje!

Praktisch

Toegang tot het evenemententerrein is gratis. Voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd in de vorm van een strip van een strippenkaart (€6,00 voor 4 strippen, €2,00 voor een losse strip, ter plekke te koop)

Locatie

Muiderweg 8 1351 GJ Almere

Veilig en snel

Veilig betalen via iDeal

Bekijk leveringvoorwaarden

Locatie

Plan je route
Muiderweg 8 1351 GJ Almere
Openingstijden
Houd onze website in de gaten voor meer informatie over de openingsdagen en -tijden.