Like Stad & Natuur Almere

Winkel

Klokhuislab

Elke maand doen we op de eerste zondag van de maand leuke proefjes in Het Klokhuislab met Mad Science! De professor van Mad Science komt dan langs met leuke proefjes, hij doet ze voor en natuurlijk ga je ook zelf aan de slag als echte professor. In mei komt de professor met 'super structuren. Deze workshop is voor kinderen van 7-12 jaar.

Klokhuislab - Super structuren 7-12 jaar
Alle voorwerpen om ons heen hebben een bepaalde vorm, maar welke van deze vormen kun je het beste kiezen wanneer je een stevige brug of gebouw wil bouwen? Samen gaan we erachter komen door te experimenteren met eenvoudig materiaal zoals papier, maar ook met een natuurkundige kracht die voor stevigheid kan zorgen, magnetisme. Deze opgedane kennis wordt gebruikt tijdens een groepswerk waarbij een Romeinse boog in elkaar gezet moet worden. Is die van jouw groepje sterk genoeg om gewicht te dragen?

Kosten Mad Science voor de kinderen: 2 strippen van de strippenkaart van Stad & Natuur (€ 5,00 voor 5 strippen of € 3,00 voor een los toegangskaartje) voor kinderen die meedoen aan de workshop. Vandaag zijn de kaartjes alleen nog te koop aan de deur.

Ouders begeleiden hun eigen kinderen tijdens activiteiten in Het Klokhuis.Klokhuislab: super structuren voor 7-12 jarige
Het Klokhuis
06-05-2018
13:00
16:00