Like Stad & Natuur Almere

Winkel

Klokhuislab

Elke maand doen we op de eerste zondag van de maand leuke proefjes in Het Klokhuislab met Mad Science! De professor van Mad Science komt dan langs met leuke proefjes, hij doet ze voor en natuurlijk ga je ook zelf aan de slag als echte professor. In december komt de professor met 'werken met warmte'. Deze workshop is voor kinderen van 7-12 jaar.

Klokhuislab - Werken met warmte 7-12 jaar
Lekker warm, ijskoud, gloeiend heet; je meet de temperatuur met een thermometer. Maar waarom stijgt de vloeistof in de thermometer als de warmte toeneemt?Je leert hoe moleculen bewegen in verschillende temperaturen en hoe een thermometer werkt door zelf een modelversie hiervan te maken.

Onze huid is een orgaan dat ons waarschuwt en signalen geeft over de temperatuur. Pas op dit is heet, want je brandt je vingers of je tong! Brrrr het is koud, want je krijgt kippenvel. Maar let op, hoe ons lichaam temperatuur voelt is maar relatief en ook dat ga je ervaren!

Kosten Mad Science voor de kinderen: 2 strippen van de strippenkaart van Stad & Natuur (€ 5,00 voor 5 strippen of € 3,00 voor een los toegangskaartje) voor kinderen die meedoen aan de workshop. Online betaal je dezelfde prijs als je zou betalen wanneer je met de strippenkaart ter plekke betaalt. Online reserveren voor een gagarandeerd plekje, want vol = vol.

Ouders begeleiden hun eigen kinderen tijdens activiteiten in Het Klokhuis.

Adres: Dettifospad 7, Almere Poort (navigatieadres Roald Amundsenstraat 5, Almere Poort).Klokhuislab: Werken met warmte voor 7-12 jaar
Het Klokhuis
02-12-2018
13:00
16:00