Like Stad & Natuur Almere

Winkel

Klokhuislab

Klokhuislab: Magische magneten voor 7-10 jaar
Het Klokhuis
05-11-2017
13:00
16:00
€ 2,00

Uitgebreide beschrijving

Elke maand doen we op de eerste zondag van de maand leuke proefjes in Het Klokhuislab met Mad Science! De professor van Mad Science komt dan langs met leuke proefjes, hij doet ze voor en natuurlijk ga je ook zelf aan de slag als echte professor. In november komt de professor met 'Magische magneten'. Deze workshop is voor kinderen van 7-10 jaar.

Klokhuislab - Magische Magneten: 
We hebben allemaal wel een magneet die je aan je koelkast kan hangen. Maar hoe werkt dit eigenlijk? Met behulp van staafmagneten gaan de kinderen op onderzoek uit om te testen welke materialen door de magneet worden aangetrokken. En wat gebeurt er als je twee magneten bij elkaar in de buurt houdt? Om die magneet heen zit een onzichtbaar magnetisch veld dat materialen in zijn buurt aan kan trekken. Met behulp van ijzervijlsel wordt dit magnetisch veld zichtbaar gemaakt. Het is natuurkunde, maar het lijkt wel magie…magnetische magie!

Kosten Mad Science voor de kinderen: 2 strippen van de strippenkaart van Stad & Natuur (€ 5,00 voor 5 strippen of € 3,00 voor een los toegangskaartje) voor kinderen die meedoen aan de workshop. Online betaal je dezelfde prijs als je zou betalen wanneer je met de strippenkaart ter plekke betaalt. Online reserveren zoch voor een gagarandeerd plekje, want vol = vol.

Ouders begeleiden hun eigen kinderen tijdens activiteiten in Het Klokhuis.