Like Stad & Natuur Almere

Winkel

Klokhuislab

Elke maand doen we op de eerste zondag van de maand leuke proefjes in Het Klokhuislab met Mad Science! De professor van Mad Science komt dan langs met leuke proefjes, hij doet ze voor en natuurlijk ga je ook zelf aan de slag als echte professor. In december komt de professor met 'statische elektriciteit'. Deze workshop is voor kinderen van 8-12 jaar.

Klokhuislab - Statische elektriciteit: 
Heb je wel eens een schok gekregen zonder dat er een elektrisch apparaat of stopcontact in de buurt was? Dan was je statisch geladen. 
Kinderen experimenten met statische elektriciteit die ontstaat door wrijving. Hiervoor maken ze gebruik van huis-tuin-en-keukenmateriaal. Maar ook met een heuse Van De Graaff generator; wiens kapsel kunnen we met statische lading veranderen in dat van Albert Einstein?? Tot slot slaan we een bruggetje richting geleiders, isolatoren en stroomkringen en leer je hoe een elektronenstroom er voor zorgt dat alle apparaten die wij dagelijks gebruiken hun werk kunnen doen.

Kosten Mad Science voor de kinderen: 2 strippen van de strippenkaart van Stad & Natuur (€ 5,00 voor 5 strippen of € 3,00 voor een los toegangskaartje) voor kinderen die meedoen aan de workshop. Online betaal je dezelfde prijs als je zou betalen wanneer je met de strippenkaart ter plekke betaalt. Online reserveren zoch voor een gagarandeerd plekje, want vol = vol.

Ouders begeleiden hun eigen kinderen tijdens activiteiten in Het Klokhuis.



Klokhuislab: statische elektriciteit voor kinderen van 8-12 jaar
Het Klokhuis
03-12-2017
13:00
16:00