Winkel

Klokhuislab

Klokhuislab: Fladderende vogels voor 4-6 jaar
Het Klokhuis
04-02-2018
13:00
16:00
€ 2,00

* Verplichte velden

Uitgebreide beschrijving

Elke maand doen we op de eerste zondag van de maand leuke proefjes in Het Klokhuislab met Mad Science! De professor van Mad Science komt dan langs met leuke proefjes, hij doet ze voor en natuurlijk ga je ook zelf aan de slag als echte professor. In februari komt de professor met 'fladderende vogels'. Deze workshop is voor kinderen van 4-6 jaar.

Klokhuislab - Fladderende vogels 4-6 jaar
Drie maal drie is negen en ieder zingt zijn eigen lied. Zo doen vogels dat ook. Maar waarom leggen sommige vogels grote eieren, andere kleintjes en waarom heeft niet elk ei dezelfde kleur? Je ontdekt het tijdens deze workshop. Ook leer je mannetjesvogels van de vrouwtjes te onderscheiden. Vervolgens kruip je zelf in de huid van een vogel en probeer je wormen te pikken uit het zand, insecten te vangen uit de lucht of voedsel te vissen uit het water. Daarbij mag je je handen natuurlijk niet gebruiken, want je hebt immers een snavel om mee te eten…

Kosten Mad Science voor de kinderen: 2 strippen van de strippenkaart van Stad & Natuur (€ 5,00 voor 5 strippen of € 3,00 voor een los toegangskaartje) voor kinderen die meedoen aan de workshop. Online betaal je dezelfde prijs als je zou betalen wanneer je met de strippenkaart ter plekke betaalt. Online reserveren voor een gagarandeerd plekje, want vol = vol.

Ouders begeleiden hun eigen kinderen tijdens activiteiten in Het Klokhuis.