Like Stad & Natuur Almere

Winkel

Kletsnat! in de herfstvakantie

Wij gaan Kletsnat!! de herfstvakantie in. Van 22 t/m 26 oktober, 10-16 uur, kan je bij Stad & Natuur de tentoonstelling Kletsnat!! bezoeken (gratis). Duik in de wereld van de onderwaterdieren en leer alles over zoetwaterdieren, met hier en daar een vreemde eend in de bijt. Met een toverstaf in de hand leer je alles van en door de onderwaterdieren. Deze toverstaf krijg je van tovenaar Kletsnat. Hij woont diep in het meer en is bevriend met onderwaterdieren, zoals de kikkes, forel en de paling.

Als je er klaar voor bent, stap je in de draaikolk en kom je onder de waterspiegel. Hoe lang kan een paling worden? Hé, wat doet die ooievaar daar met zijn koppie onder water? De eenden zijn ook onder water... en wat doet die kikker hier? 

In de tentoonstelling Kletsnat!! nemen de kinderen een kijkje in de spannende wereld van de zoetwaterdieren en leren op een interactieve manier welke dieren er in de rivieren en meren van Nederland leven. De tentoonstelling Kletsnat!! is een echte familie tentoonstelling, leuk voor jong en oud!

Naast de tentoonstelling kan er ook een leuke speurtocht op het landgoed gelopen worden. Leer alles over de onder- en bovenwaterdieren op het Stadslandgoed. Je kan de Kletsnat!! speurtocht via onze website kopen voor €1,00 en zelf uitprinten, dan is de speurtocht alle dagen op eigen gelegenheid te doen. Je start voor Stad & Natuur op Kemphaanstraat 1. Of je haalt een indianenboekje bij Stad & Natuur voor €1,50 op ma t/m vrij van 10-16 uur, deze is geplastificeerd en moet weer terug. De speurtocht kan je binnenkort bestellen.

Watertransformator

Weleens van een Watertransformator gehoord? Dit mobiele laboratorium komt in de herfstvakantie van maandag t/m vrijdag van 13-16 uur naar de Kemphaan om daar de waterkwaliteit te testen. Help mee door zelf water uit de slootjes op de Kemphaan te pompen en verschillende proefjes te doen. Met de  Watertransformator kom je er achter of het water op de Kemphaan wel schoon is. Durf jij er een slokje van te nemen?

Watertafel

Het klimaat verandert en grote regenbuien kunnen voor wateroverlast zorgen. Daar ligt niet alleen een taak voor de gemeente en het waterschap, maar voor iedereen! Met de watertafel ervaren de kinderen wat er gebeurt als je de stad vergroent en andere materialen gebruikt. Lekker spelen met water en ook nog eens leerzaam!

Workshops in de vakantie

Op de dinsdag en de donderdag in de herfstvakantie zijn er leuke waterworkshops, met oa een waterdiertjes safari en waterlessen van het waterschap. (zie hieronder bij de activiteiten die wij ook aanraden en meld je aan, want vol=vol!)Neem in de herfstvakantie een duik in de Nederlandse onderwaterwereld!

De Kemphaan
22-10-2018
10:00
16:00