Klei en fossielen maken

  • zo 11 juni
Almeerderstrand

Over de activiteit

Je kunt kastelen of dijken bouwen van zand. Maar je kunt er ook klei van maken. Dit doen we met een grote pan op het vuur. Op het strand zoeken we naar afval: een drinkpak, een verpakking voor roze koeken of een vergeten schepje. Deze vullen we met de klei en zo maken we er een afdruk van: het lijken bijna fossielen, maar dan van nu!

Voor makers die graag creatief bezig zijn in de buitenlucht en niet bang zijn voor vieze handen! Ieder kind krijgt het gevonden recept voor klei mee naar huis en we eindigen met een wandeling langs alle ‘fossielen’.

Kunstenaar Eva Schippers verzorgt de wrokshop. Eva bouwt met gevonden en gekregen materialen allerlei dingen. Van klein tot groot, zoals bijvoorbeeld een ruimteschip, vuurtoren of duikboot. Ze verandert een ding in iets anders, slechts gehinderd door haar eigen fantasie.

 

Deze workshop is van 13:00 - 16:00 uur gratis en doorlopend te bezoeken.

Tot halverwege juli vinden er werkzaamheden plaats aan de Ijmeerdijk. De aanrijroute per auto of fiets kan daardoor anders zijn dan normaal, volg de omleidingsroutes. De activiteiten van Stad & Natuur blijven bereikbaar, net als Poortdok en Strandlab.
Meer info: https://www.almere.nl/wijken-in-almere-poort/duin/werkzaamheden-ijmeerdijk#:~:text=De%20aanleg%20van%20DUIN%20gaat,verwachting%20eind%20juli%202023%20klaar

Locatie

IJmeerdijk 1B, 1309 BA Almere

Veilig en snel

Veilig betalen via iDeal

Bekijk leveringvoorwaarden

Locatie

Plan je route
IJmeerdijk 1B, 1309 BA Almere
Openingstijden
Houd onze website in de gaten voor meer informatie over de openingsdagen en -tijden.