Kettingreactie bouwen

  • wo 17 augustus
Almeerderstrand

Over de activiteit

Een kettingreactie is een reeks gebeurtenissen. Elke gebeurtenis veroorzaakt weer een volgende. Een bekend voorbeeld is een rij omvallende dominostenen. Tijdens deze workshop bouwen we samen een enorme kettingreactie! Dat doen we met allerlei gewone voorwerpen: fietsonderdelen, stukken hout, lege flessen en nog veel meer. De kettingreactie begint natuurlijk met water.

Workshopleiders Wanda en Mannie deden mee met het televisieprogramma Tik M aan. Samen met jou bouwen ze weer zo’n bijzonder experiment. Van 13.00 tot 16.00 uur kun je aan komen waaien. Toegang is gratis. Iedereen mag meedoen.

Wordt waterbaas!

Als we op het strand zijn voor een workshop hebben we speciale materialen bij ons waarmee je water kunt meten. Niet de diepte maar de kwaliteit. Het is belangrijk om bij te houden hoe het staat met de waterkwaliteit. Komt er blauwalg voor? Hoeveel E. coli bacteriën bevat het water? Kunnen we wel veilig zwemmen? Je meetgegevens kun je opslaan en bijhouden. Op verschillende plekken in de stad meten Almeerders de waterkwaliteit en al deze gegevens verzamelen en analyseren we. Wil je meer weten? Kijk dan eens op almeremeetwater.nl.

Behalve dat het nuttig is, is het vooral leuk om water te meten. Dus vraag ons naar de materialen om het experiment te doen. Als je het vaker komt doen, dan ontdek je ook verschillen.

Locatie

IJmeerdijk 1B, 1309 BA Almere

Veilig en snel

Veilig betalen via iDeal

Bekijk leveringvoorwaarden

Locatie

Plan je route
IJmeerdijk 1B, 1309 BA Almere
Openingstijden
Houd onze website in de gaten voor meer informatie over de openingsdagen en -tijden.