Like Stad & Natuur Almere

Winkel

Kerst op de Kemphaan

Online kaartverkoop is gestopt, alleen nog kaartverkoop aan de kassa.

Al in de kerstsfeer? Dat gaat zeker gebeuren op de Kemphaan, waar Stad & Natuur het sfeervolle Kerstfestival organiseert met creatieve workshops voor kinderen. Zondag 16 december is er voor jong en oud van alles te doen en te zien op het Stadslandgoed. Kerstgevoel gegarandeerd! Bezoek de levende kerststal in de Schaapskooi, een prachtig schouwspel uitgevoerd door Theaterschool Almere. Buiten de Schaapskooi zingt een authentiek Dickenskoortje mooie Christmas Carols. Maak je eigen creatieve kerstdecoratie in een van de workshops en geniet van zang- en toneelvoorstellingen. En daarna lekker opwarmen bij het kampvuur waar je je eigen verse stokbroodje kunt bakken. Kaartjes voor de opvoering in de kerststal en de workshops kun je hier reserveren, vol=vol. 

Het Kerstfestival is geen kerstmarkt, we hebben geen kraampjes en stalletjes die producten verkopen. Wel is de Almeerse Wolunie aanwezig, die producten verkoopt gemaakt met wol van onze eigen schapen. Dubbel-Op is ook aanwezig met een kraam waar warme chocolademelk, gluhwein etc te verkrijgen is. Kleed jezelf en je kinderen goed warm aan, een deel van het programma is buiten en de schaapskooi is onverwarmd. 

Er zijn diverse creatieve workshops voor kinderen deze middag (op facebook worden alle workshops de komende tijd toegelicht): 
-Kaarsen rollen (4-6 jr) of dompelen (7-12jr)
-Kerstfiguren vilten: kerstster (4-7 jr) of kerstengel (8-12 jr)
-Kerstboompje timmeren (alle leeftijden)
-Kersthanger of kaarsenhouder solderen (8-12 jr)
-Nieuwjaarsscrub (verzorgingsproduct) maken (alle leeftijden)
- Winterse Wollen Wanten Wandeling over het landgoed.

Ook voeren de leerlingen van Theaterschool Almere en Gerard Poot de voorstelling 'Een niet zo Stille Nacht weer op' in de schaapskooi, die omgetoverd is tot kerststal. Kinderen tot 3 jaar mogen gratis naar binnen bij de voorstelling mits zij op schoot zitten. Kinderwagens moeten voor de veiligheid buiten blijven staan. 

Bij kerst horen natuurlijk Christmas Carols, daarvoor hebben we zoals elk jaar een authentiek Dickens koor die buiten optreed. Dit wordt afgewisseld met kerstliedjes in de hal van Stad & Natuur. Ook is KAF aanwezig met het project Space kerst. 

Voorgaande jaren was het erg druk bij de kaartverkoop, om dit te voorkomen zijn dit jaar alle kaartjes in de voorverkoop. Als je online een kaartje hebt gekocht, kun je je rechtstreeks melden bij de workshopleider op het geboekte tijdstip met je digitale kaartje. 

Kosten: 
Zowel de workshops als de voorstelling kosten online € 2,00 per kaartje. Als je ze ter plekke koopt betaal je € 3,00 per kaartje. Je kunt ter plekke ook met de strippenkaart van Stad & Natuur (helaas kun je dan niet online een kaartje reserveren), dan betaal je 2 strippen. 

Stokbroodje bakken kun je alleen ter plekke een kaartje voor kopen voor € 1,00 per stuk. Al in de kerstsfeer? Dat gaat zeker gebeuren op de Kemphaan, waar Stad & Natuur het creatieve Kerst op de Kemphaan organiseert.

De Kemphaan
16-12-2018
14:00
18:00