Winkel

Kerstfestival

Al in de kerstsfeer? Dat gaat zeker gebeuren op de Kemphaan, waar Stad & Natuur het sfeervolle Kerstfestival organiseert.

De Kemphaan
17-12-2017
14:00
19:00

Uitgebreide beschrijving

Al in de kerstsfeer? Dat gaat zeker gebeuren op de Kemphaan, waar Stad & Natuur het sfeervolle Kerstfestival organiseert. Zondag 17 december is er voor jong en oud van alles te doen en te zien op het Stadslandgoed. Kerstgevoel gegarandeerd! Bezoek de levende kerststal in de Schaapskooi, een prachtig schouwspel uitgevoerd door Theaterschool Almere. Buiten de Schaapskooi zingt een authentiek Dickenskoortje mooie Christmas Carols. Maak je eigen creatieve kerstdecoratie in een van de workshops en geniet van dans- en toneelvoorstellingen. Het hele gezin kan kerstliederen meezingen en kerstmuziek maken in de ‘muzikale Kerstjamsessie’ met Daniel van der Zee. En daarna lekker opwarmen bij het kampvuur waar je je eigen verse stokbroodje kunt bakken. Ook zijn er een paar kraampjes die leuke kerstkadootjes verkopen, van de Almeerse Wolunie en Embelazar. Kaartjes voor de opvoering in de kerststal kun je hier reserveren, vol=vol. Kinderen tot 3 jaar mogen gratis naar binnen bij de voorstelling mits zij op schoot zitten. Kinderwagens moeten voor de veiligheid buiten blijven staan. Voor de workshops worden ter plekke kaartjes verkocht in het gebouw van Stad & Natuur, de overgebleven kaartjes voor de kerststal worden daar ook verkocht.

Workshops (2 strippen of € 3,00, strippenkaart a 5 strippen voor € 5,00, kaartverkoop ter plekke):

 • Kaarsen maken o.l.v. Roger Rosner en Bertina Slettenhaar, dompel je eigen kaars en klei er direct een kaarsenstandaard bij.
 • Bloemsierkunst o.l.v. Tineke Pappot. Ben je standaard kerststukjes maken beu? Dan ben je hier aan het goede adres. 
 • Kerstkunst o.l.v. Elly van Rijs (Kunstbus). 
 • Elly heeft altijd de leukste ideeën voor elke gelegenheid. Of het nu een kerstboom timmeren is of een engel maken, bij de workshops van Elly kom je altijd met een mooi kunstwerk thuis. 
 • Broodjes bakken met Stad & Natuur. Honger geregen na al die leuke workshops en voorstellingen? Bak je eigen broodje of smelt je marshmallow bij ons op de Kemphaan. Boven een waar ‘kampvuur’. Lekker!! 
 • Lekker eten o.l.v. Joost Boosker van de OERZ truck. Koken in kerstsferen? Bij deze workshop maak je een voorgerechtje voor de kerst. En uiteraard mag je deze direct opeten! 
 • Landschap van LEGO o.l.v. KAF. Gek op Lego? Je bouwt mee aan een prachtig winters landschap van LEGO. Aan het eind van de dag zal er een prachtig dorp in de heuvels te zien zijn. En daar kan jouw huis tussen staan! Geheel je eigen ontwerp! (LEGO blijft eigendom van KAF). 


Voorstellingen (reserveer je kaartje a €1,00 voor de voorstellingen in de schaapskooi, overige gratis):

 • Het kerstverhaal van de herbergier, door Theaterschool Almere en Gerard Poot. Net als de herbergier wil gaan slapen, hij is heel erg moe, wordt er aan de deur geklopt. Wie zou dat zo laat nog kunnen zijn, vraagt hij zich af. Zuchtend en steunend loopt hij naar de deur en doet open. Daar staan Jozef en Maria voor de deur. Ze vragen om een slaapplek. Maar de herberg is vol. Hoe nu verder? Komt dat zien in de schaapskooi op de Kemphaan.
 • Kerstdans verzorgd door Jouetta’s Danscentrum. Prachtige dans te bewonderen, geheel in kerstsfeer! Vrolijke kerstsongs en verschillende stijlen dans! Van klassiek tot street, alles is in kerstsferen!
 • Muzikale Kerstjamsessie. Daniel van der Zee neemt zijn gitaar en allerlei instrumentjes voor kinderen mee. Samen met Daniel gaan we zingen en muziek maken. Gezellig bij elkaar. De mooiste en leukste kerstliedjes passeren de revue. Zingen en musiceren met het hele gezin! Dat brengt de kerstvreugde bij iedereen naar boven.
 • Het Dickenskoor van de X-mas company. Een prachtig professioneel koor zingt u tijdens de koude dagen toe. Geheel gekleed in Dickens stijl. Wanneer je ons op het landgoed opzoekt, kun je ze waarschijnlijk al horen….
 • Harp door Eefje de Beuse-Proost De prachtige klanken van de harp brengen je helemaal in kerstsfeer. Mooie verhalen en gedichten komen er bovendrijven. Laat je meenemen door Eefje met haar prachtige instrument.
 • Accordeon en een prachtig verhaal door Bart Reindersma Bart Reindersma zal voor een goede en gezellige sfeer zorgen tijdens de workshops. Gezellige zang, zingen jullie mee? Bart zal in de schaapskooi afsluiten met een prachtig verhaal over de kerst. Niet te missen!