Jutten en een eiland maken

  • wo 31 augustus
Almeerderstrand

Over de activiteit

Er staat een vuurtoren op het strand die gemaakt is van tweedehands materialen. Door kunstenares en installatieperformer Eva Schippers. Misschien herken je onderdelen van de vuurtoren? Een deur of het Ikeakrukje zoals je thuis ook hebt? Je gaat met Eva jutten op het strand.  Met de gevonden materialen en andere spullen richten we samen een groot onbewoond eiland in. Wat wil jij maken? Aan het eind van de workshop testen we of het eiland blijft drijven.

 

Deze workshop organiseren we i.s.m. StrandLAB Almere. Toegang is gratis. De activiteiten zijn op basis van inloop tussen 13.00 en 16.00 uur. De workshop is geschikt voor alle leeftijden.

 

Wordt waterbaas!

Als we op het strand zijn voor een workshop hebben we speciale materialen bij ons waarmee je water kunt meten. Niet de diepte maar de kwaliteit. Het is belangrijk om bij te houden hoe het staat met de waterkwaliteit. Komt er blauwalg voor? Hoeveel E. coli bacteriën bevat het water? Kunnen we wel veilig zwemmen? Je meetgegevens kun je opslaan en bijhouden. Op verschillende plekken in de stad meten Almeerders de waterkwaliteit en al deze gegevens verzamelen en analyseren we. Wil je meer weten? Kijk dan eens op almeremeetwater.nl.

Behalve dat het nuttig is, is het vooral leuk om water te meten. Dus vraag ons naar de materialen om het experiment te doen. Als je het vaker komt doen, dan ontdek je ook verschillen.

Locatie

IJmeerdijk 1B, 1309 BA Almere

Veilig en snel

Veilig betalen via iDeal

Bekijk leveringvoorwaarden

Locatie

Plan je route
IJmeerdijk 1B, 1309 BA Almere
Openingstijden
Houd onze website in de gaten voor meer informatie over de openingsdagen en -tijden.