Like Stad & Natuur Almere

Winkel

Mini insecten terrarium maken

Deze zomer staat bij Stad & Natuur op de Kemphaan in het teken van griezelbeestjes! Insecten zijn ontzettend belangrijk. Ze leven in het bos en in het water en hebben verschillende vormen en maten. Op donderdag 6 augustus komt kunstenares Daniëlle van Eembergen naar de Kemphaan met een workshop waarbij kinderen op kunstzinnige wijze een eigen insectenterrarium maken. Kinderen zoeken vaak graag naar kleine kriebelbeestjes, maar de vraag daarna is altijd: Hoe kunnen we dit beestje bewaren of meenemen naar huis? Neem een glazenpotje mee, verzamel blaadjes en takjes en ook glow in the dark verf komt er aan te pas! Zo heb je 's avonds op je kamer het gevoel dat je vuurvliegjes verzameld hebt. Een bijzondere workshop met het thema insecten!

LET OP: Neem als het kan zelf een glazenpotje mee naar de workshop.

Je kunt alleen op vooraf reserveren meedoen met deze workshop. Reserveer voor kinderen tussen 7-12 jaar. Zij hoeven geen afstand van elkaar te houden. Blijf als ouder op afstand wachten tot de workshop afgelopen is.

En wist je dat er deze zomer ook een speurtocht over biodiversiteit is op de Kemphaan? Baron Vos XIII van kop tot staart neemt je mee over Stadslandgoed de Kemphaan! Je leert onderweg van alles over biodiversiteit. Bio wat? Heel simpel gezegd betekent biodiversiteit: ruim baan voor planten en dieren! Bekijk meer informatie en voor het aankopen van de speurtocht op: http://winkel.stadennatuur.nl/producten/speurtocht-biodiversiteit.html

Houdt rekening met de volgende coronamaatregelen:

- De workshop vindt buiten plaats. Kleed je naar het weer. 
- Deze workshop is voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Ouders blijven aan de zijlijn, op bankjes, wachten tot de workshop klaar is.
- Stad & Natuur zorgt voor ontsmettingsmiddelen. Wij vragen iedereen deze te gebruiken.
- In noodgevallen kan de toilet in het gebouw van Stad & Natuur gebruikt worden.
- Wanneer je verkoudheidsklachten / koorts hebt vragen we je thuis te blijven.Als je in het bos insecten vangt, dan is het ook leuk als ze in een eigen insect vriendelijk terrarium terecht komen!
De Kemphaan
06-08-2020
12:00
16:00
€ 2,00

* Verplichte velden