Het kleine Almeerse natuuravontuur workshopmiddag

 • do 15 augustus
 • Microbenknuffels maken (8+ jaar) 13.00-14.30 uur
 • Microbenknuffels maken (8+ jaar) 14.30-16.00 uur
De Kemphaan
€ 2,50

Over de activiteit

Beleef een spannende zomer vol natuurwonderen bij Stad & Natuur op de Kemphaan! Ontdek fascinerende organismen, virussen en bacteriën door onze tentoonstelling te bezoeken en deel te nemen aan de boeiende speurtocht over het landgoed. Kom langs elke woensdag en vrijdag tijdens de vakantieperiode om deze unieke wereld te verkennen.

Daarnaast organiseren we speciale workshopmiddagen die je niet wilt missen! Op donderdagen 25 juli, 1 augustus, 8 augustus, 15 augustus en 22 augustus van 13:00 tot 16:00 uur kun je je creativiteit de vrije loop laten en deelnemen aan diverse activiteiten die zowel leerzaam als vermakelijk zijn.

We sluiten de zomervakantie groots af met een feestelijk Zomerfestival op 29 augustus van 12:00 tot 16:00 uur. Het Kleine Almeerse Natuuravontuur belooft een dag vol plezier en ontdekkingen.

Op donderdag 15 augustus ziet het programma er als volgt uit:

 • Kleur in Cultuur, Monique Faase: Microbenknuffels maken, 8+ jaar
  Ontwerp en maak je eigen microbenknuffel tijdens onze creatieve workshop onder leiding van Monique van Kleur in Cultuur. Laat je inspireren door de wereld van microben en leer stap voor stap hoe je een unieke knuffel creëert. Alle materialen worden verstrekt en je krijgt deskundige begeleiding om je ontwerp tot leven te brengen. Mis deze kans niet om een persoonlijke en bijzondere knuffel te maken! Ouders/verzorgers worden wel gevraagd hun kinderen te ondersteunen tijdens deze workshop. De workshop is voor kinderen van 8 jaar en ouder.
  Tijd: 13.00-14.30 en 14.30-16.00 uur
  Leeftijd: 8 jaar en ouder
  Kosten: € 2,50
 • Nederlands Genootschap voor Microscopie: Microscopen bekijken, van 6-100 jaar
  Ontdek de fascinerende wereld van microscopie tijdens onze speciale workshop, verzorgd door het Nederlands Genootschap voor Microscopie. Deze middagsessie biedt een boeiende mix van kijken en doen. Wat ga je doen? Zelf preparaten maken: Leer hoe je een plantenpreparaat maakt. Snijd, kleur met botanische kleurstoffen, ontkleur met een alcoholtrap, en embed het in kunsthars. Kijken naar bijzondere preparaten: Verken een veelzijdige collectie van interessante preparaten zoals insecten, muggenlarven, raderdiertjes, springstaartjes en onkruid op celniveau.
  Tijd: 13.00-16.00 uur
  Leeftijd: 6-100 jaar
  Kosten: Gratis
  Doorlopend

 • Imkers: Doorlopend bijenpraatjes
  Tijdens de bijenpraatjes leer je van alles over bijen en hun werk. Weet jij eigenlijk hoe de honing gemaakt wordt die jij in je thee drinkt? En hoeveel vluchten bijen eigenlijk moeten maken om jouw potje honing te vullen? Onze imkers weten er van alles over en delen dit graag met je! Tijdens de gratis rondleiding en demonstratie in de bijenstal, leren jong en oud dat bijen eigenlijk helemaal niet eng zijn, maar juist heel nuttig. Je leert dat er zonder bijen veel minder bloemen, appels en peren zouden zijn. Wat zijn de verschillen tussen wespen, hommels en honingbijen? En waarom word je eigenlijk imker?
  Tijd: 13.00-16.00 uur
  Kosten: Gratis
  Doorlopend

 • Speurtocht biodiversiteit
  Struin met je gezin, vriendje of vriendinnetje, buurjongen of meisje door het bos en doe de speurtocht! De speurtocht is leuk voor het hele gezin. Jonge kinderen kunnen op zoek naar de nummers en oudere kinderen kunnen de vragen beantwoorden, soms met hulp van papa of mama. Bij deze speurtocht moeten de kinderen begeleid worden door een volwassene.
  Tijd: 13.00-14.00 uur
  Kosten: € 2,50 per speurtochtboekje, ter plekke te koop bij de kassa

 • Bijenkaarsjes rollen
  Wil je ook nog even creatief aan de slag? Dan kun je je eigen bijenkaarsje rollen. Deze komt op een houten boomschijfje te staan. De kaars ruikt heerlijk naar bijenwas.
  Tijd: 13.00-16.00 uur
  Kosten: € 2,50
  Doorlopend

 • Stad & Natuur: Bezoek de tentoonstelling en doe de speurtocht
  Deze unieke expositie biedt de kans om de fascinerende wereld van minuscule beestjes te ontdekken, die normaal gesproken verborgen blijft voor het blote oog. Tijdens deze tentoonstelling maak je kennis met onder andere springstaartjes, die met duizenden samenleven in een vierkante meter grond, en beerdiertjes, die zelfs bij diepvries temperaturen kunnen overleven. Door haarscherpe foto’s en films leer je over deze wonderlijke wezentjes en hun bijzondere leefomstandigheden. Deze zomer kun je bij Stad & Natuur alles ontdekken over deze minuscule beestjes. Ze zijn vastgelegd op haarscherpe foto’s en films, zodat je ze van heel dichtbij kunt bewonderen. Laat je verbazen door barende watervlooien en verwonder je over klokdiertjes die zo hard met hun ‘armpjes’ wapperen dat hun eten vanzelf hun mini-maag binnenstroomt. Daarnaast krijg je de gelegenheid om door microscopen te kijken en een hele nieuwe wereld te ontdekken. Deze educatieve ervaring biedt een verbazingwekkende microscopische ontdekkingstocht door de natuur van de polder.
  Tijd: 13.00-16.00 uur
  Kosten: Gratis
  Doorlopend

Kom langs en beleef een onvergetelijke zomervakantie vol ontdekkingen en plezier bij Stad & Natuur!

Let op: 

- Voor sommige workshops raden we aan om vooraf te reserveren, dit hebben we bij de activiteit vermeld. 
- Workshops die je niet vooraf kunt reserveren kun je ter plekke een kaartje voor kopen (2,50 of een strip van onze strippenkaart inleveren)
- Voor BSO's hebben we helaas geen plek in het programma. Wil je wel iets met dit thema doen? Mail dan naar educatie@stadennatuur.nl en vraag naar de mogelijkheden!
-Voor ouders hoeft niet gereserveerd te worden, tenzij anders vermeld.

Locatie

Kemphaanstraat 1 1358 AD Almere

Veilig en snel

Veilig betalen via iDeal

Bekijk leveringvoorwaarden

Locatie

Plan je route
Kemphaanstraat 1 1358 AD Almere
Openingstijden
Werkdagen geopend van 8.30 uur tot 17.00 uur.