Like Stad & Natuur Almere

Winkel

Herfstfeest

In het Vroege Vogelbos kun je optimaal genieten van de herfst! Er valt oa een hoop te oogsten in het bos. Zoals noten, kruiden en paddenstoelen, helaas weinig appeltjes dit jaar. Naast eten uit de natuur verandert ook het bos. De blaadjes worden bruin, de paddenstoelen schieten uit de grond en de schapen die je tijdens je wandeling tegenkomt krijgen een steeds dikkere vacht.

Tijdens leuke workshops maak je kennis met al deze te oogsten producten en het veranderende bos en dieren. Ook is er kindertheater, kun je mee op excursie met het IVN, leer je van alles over de schapen en presenteert de Wolunie haar designproduct. Stad & Natuur organiseert deze herfstdag i.s.m. oa de Almeerse Wolunie, IVN Almere en het Eksternest.

Kosten
Toegang tot het terrein is gratis. Voor een aantal activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd in de vorm van een strip. De strippenkaart van Stad & Natuur met 5 strippen is te koop voor €6,00 (de strippenkaart is op alle locaties van Stad & Natuur geldig en ook nog in heel 2021). 

Vervoer
I.v.m. de beperkte parkeermogelijkheid willen we je zoveel mogelijk vragen om met de fiets of het openbaar vervoer te komen, het vernieuwde busstation het Oor ligt op loopafstand. 

Coronamaatregelen
De herfstdag is een jaarlijks terugkerend natuurevenement. Deze vindt plaats in het Vroege Vogelbos, op het grasveld tegenover de Schaapskooi, Muiderweg 8. We houden ons deze dag aan de RIVM richtlijnen. 

- Het terrein is groot en er is genoeg ruimte om 1,5 meter afstand te bewaren.
- Bij de ingang worden alle bezoekers geregistreerd, middels een qr code. Check van te voren of er een qr code scanner op je telefoon zit, de code is ter plekke beschikbaar. We registreren per gezin één naam en telefoonnummer, na 14 dagen worden deze automatisch gewist. In de tussenliggende periode kan de GGD contact opnemen via deze gegevens.
- Bij de ingang en op het terrein worden handenwasunits geplaatst. Iedereen dient voor het betreden van het terrein zijn handen te desinfecteren.
- Bij verkoudheid, koorts en hoesten wordt er geen toegang verleend tot het terrein.
- Bij de workshops en het theater mogen de kinderen plaatsnemen aan de (picknick)banken. Ouders/verzorgers wordt gevraagd om gepaste afstand te wachten tot de kinderen klaar zijn en 1,5 meter afstand van andere bezoekers te houden. 
- Er is deze dag geen horeca op het terrein, het naastgelegen Eksternest is wel geopend, maar mag geen buitenverkoop doen. Neem daarom voldoende drinkwater en/of etenswaren mee. In het midden plaatsen wij picknickbanken. 
- Niet corona-gerelateerd, maar wel van belang. Draag goed schoeisel en kleding dat past bij de weersomstandigheden.Geniet van de herfst in het Vroege Vogelbos met leuke workshops en theater!
Het Vroege Vogelbos
27-09-2020
12:00
16:00