Like Stad & Natuur Almere

Winkel

Herbeleef de Romeinse tijd met Virtual Reality

Wist je dat zelfs de Romeinen in de Oostvaardersplassen zijn geweest? Herbeleef de Romeinse tijd met een speciale Virtual Reality-bril. Of stap in de ecokar voor een excursie over de Romeinen, bekijk de kleine expositie, geniet van de archeologische films in ons auditorium of neem een gratis speurvel voor kinderen. Dat kan allemaal tijdens de archeologiedagen op 12 en 13 oktober in Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders.

In het Kotterbos zijn resten uit de Romeinse tijd gevonden. Door een VR-bril kun je een 3D-reconstructie bekijken van welke bouwwerken er in de Romeinse tijd op die plek mogelijk hebben gestaan. Een voice-over vertelt je wat je ziet.

Op zondag kun je ook écht het gebied in. De ecokar rijdt naar het Kotterbos, de gids van Staatsbosbeheer neemt je mee in de geschiedenis van dit unieke natuurgebied. Geniet van het uitzicht vanaf het uitkijkpunt aan de natuurboulevard en zie met eigen ogen hoe de Oostvaardersplassen door de tijd heen is veranderd. Wie weet ontmoet je tijdens de excursie één van de natuurlijke bewoners van het gebied, zoals het konikpaard, de vos of de zilverreiger.

In het natuurbelevingcentrum de Oostvaarders is verder ook een kleine expo over het ontstaan van de Oostvaardersplassen en de archeologische geschiedenis van het gebied, die deels in de Romeinse tijd en deels in de Steentijd speelt. Ook worden er films vertoond over archeologie in Almere. Speciaal voor de kinderen is bij het Paviljoen een speurvel van Stad & Natuur, met opdrachten over onder andere de grote grazers en de dieren die hier in de steentijd voorkwamen.

De ecokar-excursie is op zondag van 14:00-16:00 uur en kost € 7,50. Reserveren kan via www.oostvaardersplassen.nl De archeologiedagen bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders zijn op Oostvaardersbosplaats 1 Zaterdag 12 oktober en zondag 13 oktober van 10.00-17.00.In het weekend van 12 en 13 oktober kun je de Romeinse tijd herbeleven met Virtual reality, excursie of bezoek de expositie over de Romeinse tijd.
De Oostvaarders
12-10-2019
10:00
17:00