Help het strand schoon maken

  • za 17 september
Almeerderstrand

Over de activiteit

Twee keer per jaar is het landelijke opschoondag en helpen we het strand schoonmaken. Natuurlijk hebben we ook een leuke workshop die dag. Deze gaat over watermanagement. Een duur woord voor het zorgen dat er niet teveel water is in de stad. In deze workshop ontdek je daar alles over. Hoe bouw je een goede dijk? Houdt jouw dijk hoge golven tegen? Hoe blijft de stad droog als het hard regent? Doe mee en leer hoe we droge voeten blijven houden.

We zijn op het strand tussen 13.00 en 16.00 uur. De workshop is geschikt voor alle leeftijden. Deelname is gratis. Het is natuurlijk fijn en gezellig als je ook helpt schoonmaken.

 

Wordt waterbaas!

Als we op het strand zijn voor een workshop hebben we speciale materialen bij ons waarmee je water kunt meten. Niet de diepte maar de kwaliteit. Het is belangrijk om bij te houden hoe het staat met de waterkwaliteit. Komt er blauwalg voor? Hoeveel E. coli bacteriën bevat het water? Kunnen we wel veilig zwemmen? Je meetgegevens kun je opslaan en bijhouden. Op verschillende plekken in de stad meten Almeerders de waterkwaliteit en al deze gegevens verzamelen en analyseren we. Wil je meer weten? Kijk dan eens op almeremeetwater.nl.

Behalve dat het nuttig is, is het vooral leuk om water te meten. Dus vraag ons naar de materialen om het experiment te doen. Als je het vaker komt doen, dan ontdek je ook verschillen.

Locatie

IJmeerdijk 1B, 1309 BA Almere

Veilig en snel

Veilig betalen via iDeal

Bekijk leveringvoorwaarden

Locatie

Plan je route
IJmeerdijk 1B, 1309 BA Almere
Openingstijden
Houd onze website in de gaten voor meer informatie over de openingsdagen en -tijden.