Festival Spot

  • ma 6 juni
De Oostvaarders

Over de activiteit

Festival Spot (Tweede Pinksterdag) is dé HotSpot voor liefhebbers van de natuur en cultuur, aan de Almeerse kant van de Oostvaardersplassen. Voor vogelspotters of hippe vogels, jong en oud. Een ware natuurparade waar je de activiteiten van het Natuurbelevingcentrum kunt komen spotten. De favoriete onderdelen zijn er uiteraard weer: Excursies met de ecokarren, wandelen met de gids, yoga, verschillende kinderactiviteiten, workshops, mountainbiken, waterdiertjes vangen, zonnetelescoop, hoepelen en straattheater.  

Naast de vaste onderdelen van het festival hebben we dit jaar extra aandacht voor duurzaamheid. De Broke Ass Millionaires komen met een kledingrek vol tweedehands pareltjes om het publiek ter plekke te her-stylen. Daarna kun je in de photobooth op de foto met je nieuwe look.  

Ook het straattheater is duurzaam! Het duo Hout & Hout beweegt zich voort op wind- en zonne-energie en hun eco-mobiel. Het publiek mag normaal altijd al komen bomen-knuffelen, maar tijdens Spot kan een bezoekers zomaar eens worden geknuffeld door een boom.

Verder kunnen bezoekers schilderen met modder, leren over eetbare kruiden in het gebied, een wandeltraining volgen, vuurstenen bewerken, afval komen rapen onder professionele begeleiding van De Bezige Buur, deelnemen aan kunstproject ‘Het groot Nederlands Stadsbos’ of een bezoek brengen aan de stands van de Wolunie, IVN of de Vogelwacht.  

Voor de jonge natuurliefhebbers is er op 6 juni een verhalenverteller, fotografieworkshop voor kinderen, schminken, interactief speel-installatie “voelhof", wedstrijdje ‘Ren de Zeearend eruit’, VR-experience over archeologie (voor jong & oud), schilderen met oker en de Wijze Uilenspeurtocht en meer. Voor de lekkere trek zal Pretkok Leo iets lekkers klaarmaken vanuit zijn kruiwagen.  

Daarnaast is er ook een fotografieworkshop voor volwassenen en een wandeling met de stadsgids. En om jong én oud samen in beweging te houden gaan weer hoepelen en is er Twister XL.  

Naast het uitgebreide activiteitenprogramma is er rondom Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders een terras en zijn er zitzakken met live akoestische muziek. Om ook tussen de activiteiten door lekker te kunnen genieten van het festival.  

Het festival is gratis toegankelijk. Voor een deel van de activiteiten wordt een bijdrage gevraagd, dit kan worden betaald met een strippenkaart. (6 strips kost 5 euro) 

Locatie

Oostvaardersbosplaats 1 1336 RZ Almere

Veilig en snel

Veilig betalen via iDeal

Bekijk leveringvoorwaarden

Locatie

Plan je route
Oostvaardersbosplaats 1 1336 RZ Almere
Openingstijden
Openingstijden: dagelijks van 10.00-17.00 uur.